avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nedumerire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nedumerire

Sunt divortat,am 2 copii,platesc pensie alimentara si as vrea sa stiu situatia lor scolara;mama lor mi-a interzis sa merg sa ma interesez despre aceasta.Cum pot sa o aflu avind in vedere ca nu am voie sa o fac personal,sa stau de vorba cu profesorii despre modul de comportament in clasa si scoala? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 21:34, 24 Ianuarie 2011
Promovati actiune civila-stabilire program vizita-la judecatoria competenta.Daca aveti deja o hotarare judecatoreasca in acest sens,adresati-va executorului judecatoresc.
Ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor
Toate decizii pricind persoana copilului se iau de catre parinti de comun acord.
In cazul in care se ivesc neintelegeri intre parinti cu privire la exercitiul drepturilor sau la indeplinirea indatoririlor parintesti, autoritatea tutelara, dupa ce asculta pe parinti, hotaraste potrivit cu interesul copilului.
In situatia dvs este indicat sa va adresati autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume minor fara acordul tatalui! adryanad73 adryanad73 Copilul meu are alt nume de familie, datorita tatalui biologic, care i l-a dat la nastere. In urma casatoriei mele cu alt barbat, am alt nume de familie, iar ... (vezi toată discuția)
Transfer scoala danyleca danyleca Buna ziua! Sunt in divort cu sotul meu si avem un copil de 16ani, termina clasa a IX-a la seminar, dar nu-si mai doreste sa urmeze aceasta scoala si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Suplinirea consimȚĂmÂntului mamei privind scoaterea din ȚarĂ a minorului adi68pop adi68pop am introdus o actiune impotriva mamei copilului si am 3 capete de cerere. 1. PENSIE DE ÎNTREŢINERE; 2. EXERCITAREA AUTORITĂȚII PĂRINTEȘTI DOAR DE ... (vezi toată discuția)