avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene

buna ziua!
Am 2 intrebari, sper ca ma poate ajuta cineva:daca doresc sa infiintez un centru pentru copii cu deficiente de exemplu, pot sa primesc fonduri europene (chiar daca nu e asociatie )?
a doua intrebare este: oricine poate infiinta o Asociatie? Intr-o Asociatie inseamna ca parintii care aduc copiii in centru nu trebuie sa plateasca?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 14:22, 27 Ianuarie 2011
mamitzica a scris:

buna ziua!
Am 2 intrebari, sper ca ma poate ajuta cineva:daca doresc sa infiintez un centru pentru copii cu deficiente de exemplu, pot sa primesc fonduri europene (chiar daca nu e asociatie )?
a doua intrebare este: oricine poate infiinta o Asociatie? Intr-o Asociatie inseamna ca parintii care aduc copiii in centru nu trebuie sa plateasca?


Reabilitarea/modernizarea cladirilor destinate serviciilor sociale si dotarea acestora cu echipamente specifice, inclusiv echipament de informare si comunicare se incadreaza in programul POR axa 1, Ghidul solicitantului pentru axa prioritara 3 din cadrul Programului Operational Regional (POR)-Imbunatatirea infrastructurii sociale, fiind util pentru a afla cerintele pentru obtinerea acestor fonduri:
[ link extern ]

Pentru a fi eligibil în cadrul acestui domeniu major de intervenţie solicitantul trebuie să fie furnizor de servicii sociale acreditat pentru serviciul social care va fi furnizat în cadrul centrului social obiect al cererii de finanţare. Poate fi acreditat pentru respectivul serviciu social furnizat la momentul depunerii cererii de finanţare în imobilul obiect al cererii de finanţare sau într-o altă localizare. În ultimul caz, după finalizarea investiţiei furnizorul de servicii sociale va face demersursile necesare şi va obţine acreditarea pentru prestarea respectivului serviciu social şi în imobilul obiect al cererii de finanţare.(sursa:www.inforegio.ro).

Obligatiile beneficiarilor proiectelor aprobate:
Beneficiarii au urmatoarele obligatii contractuale:

* Sa permita structurilor de audit/control prevazute in contractul de finantare sa efectueze controale si sa puna la dispozitia acestora toate documentele relevante
* Sa restituie fondurile obtinute in mod incorect
* Sa acopere cheltuielile proiectului care sunt neeligibile sau care depasesc valoarea finantarii stabilite prin contractul de finantare
* Sa asigure masurile de publicitate si informare prevazute in cererea de finantare (anexa la contractul de finantare)
* Sa asigure respectarea prevederilor legislatiei nationale privind achizitiile publice
* Sa asigure transmiterea cererilor de rambursare in termenele prevazute prin contractul de finantare
* Sa efectueze cheltuileli din fondurile alocate prin contractul de finantare numai pentru scopul proiectului, respectind prevederile bugetului detaliat in cererea de finantare (anexa la contractul de finantare)
* Sa asigure prezentarea tuturor rapoartelor periodice, tehnice si financiare, in termenele prevazute prin contractul de finantare
* Sa informeze OI in privinta problemelor, deficientelor si neregulilor aparute pe parcursul executarii proiectului

Pentru mai multe detalii, recomand aceeasi adresa oficiala:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiecte europene nerambursabile pentru ong Roman Istvan Roman Istvan Eu si inca 2 persoane avem o asociatie nonprofit care se ocupa cu copiii orfan si cu adulti fara adapost. Noi, membrii de conducere al asociatiei, am facut ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare fundatie si camin de batrani particular alinamoni alinamoni Care este legislatia in vigoare, ce autorizari trebuie sa am pentru deschiderea unui camin de batrani...Care sunt pasii? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Finantare nerambursabila peraspera peraspera Parca era vorba sa se acorde pentru deschiderea de gradinite particulare?! (vezi toată discuția)