Odata legal citat , instanta de judecata va proceda la judecarea pricinii ce are ca obiect stabilirea pensiei de intretinere , fara prezenta acestuia.
In vederea sustinerii pretentiilor dumneavoastra, in calitate de reclamant, in probatiune , puteti solicita administerea probei cu inscrisuri si a celei cu interogatoriul .
Debitorul obligatiei de intretinere va fi citat cu mentiunea " personal la interogatoriu " , si , in caz ca va refuza sa fie prezent la termenul de judecata cand va fi administrat acel mijloc de proba , instanta de judecata va dispune aplicarea art . 225 din Codul de procedura civila, calificandu-l ca inceput de dovada sau chiar marturisire.
In vederea dovedirii veniturilor obtinute, sunt necesare[u] contracte de munca , adeverinte emise de catre societate angajatoare, care sa ateste faptul ca paratul presteaza o activitate remunerata.
In materie de pensie de intretinere, poprirea veniturilor este obligatorie.
Odata cunoscut sediul social, instanta de judecata va dispune retinerea veniturilor salariale, iar contabilului ii revine obligatia in acest sens .
In caz ca nu a fost prestata intretinerea , sub nicio forma, plata pensiei de intretinere va fi dispusa de la data introducerii actiunii , iar nu de la data pronuntarii , sentinta fiind executorie de drept.
Cel nemultumit poate ataca sentinta cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare.
In perioada in care nu sunt realizate sume de bani ce prezinta caracter de continuitate , instanta se va rezulta la venitul minim pe economie.
Succes.
;)
Judecarea unei actiuni nu este tinuta in loc de absenta paratului.
Atata vreme cat procedura de citare este indeplinita legal se poate proceda la propunerea de probe apoi la administrarea lor si judecata pe fond a actiunii.
Daca nu aveti datele necesare stabilirii unei pensii in functie de venitul tatalui, se poate solicita stabilirea unei pensii in raport de venitul minim pe economie care in prezent este de 670 de lei- 25 % pentru un copil, 33% pentru 2 copii, 50% pentru 3 sau mai multi.