avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

daca nu se prezinta tatal la proces niciodata ce se intampla se poate da sentinta in lipsa lui se poate da sentinta sau va trebui sa astept la nesfarsit. va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:58, 27 Ianuarie 2011
Important este sa existe dovada la dosar ca a fost citat si a avut cunostinta de existenta pe rol a dosarului. Daca procedura de citare e legal indeplinita hotararea se poate da si fara ca el sa se prezinte ... doar ca trebuie sa faceti dovada veniturilor lui pentru stabilirea pensiei.
Odata legal citat , instanta de judecata va proceda la judecarea pricinii ce are ca obiect stabilirea pensiei de intretinere , fara prezenta acestuia.
In vederea sustinerii pretentiilor dumneavoastra, in calitate de reclamant, in probatiune , puteti solicita administerea probei cu inscrisuri si a celei cu interogatoriul .

Debitorul obligatiei de intretinere va fi citat cu mentiunea " personal la interogatoriu " , si , in caz ca va refuza sa fie prezent la termenul de judecata cand va fi administrat acel mijloc de proba , instanta de judecata va dispune aplicarea art . 225 din Codul de procedura civila, calificandu-l ca inceput de dovada sau chiar marturisire.

In vederea dovedirii veniturilor obtinute, sunt necesare[u] contracte de munca , adeverinte emise de catre societate angajatoare, care sa ateste faptul ca paratul presteaza o activitate remunerata.

In materie de pensie de intretinere, poprirea veniturilor este obligatorie.
Odata cunoscut sediul social, instanta de judecata va dispune retinerea veniturilor salariale, iar contabilului ii revine obligatia in acest sens .

In caz ca nu a fost prestata intretinerea , sub nicio forma, plata pensiei de intretinere va fi dispusa de la data introducerii actiunii , iar nu de la data pronuntarii , sentinta fiind executorie de drept.

Cel nemultumit poate ataca sentinta cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare.
In perioada in care nu sunt realizate sume de bani ce prezinta caracter de continuitate , instanta se va rezulta la venitul minim pe economie.

Succes.

;)
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
dar daca nu stiu unde lucreaza ce se intampla
Instanta va stabili un procent din salariul minim.
Judecarea unei actiuni nu este tinuta in loc de absenta paratului.
Atata vreme cat procedura de citare este indeplinita legal se poate proceda la propunerea de probe apoi la administrarea lor si judecata pe fond a actiunii.
Daca nu aveti datele necesare stabilirii unei pensii in functie de venitul tatalui, se poate solicita stabilirea unei pensii in raport de venitul minim pe economie care in prezent este de 670 de lei- 25 % pentru un copil, 33% pentru 2 copii, 50% pentru 3 sau mai multi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecarea pt marire pensie alimentara in lipsa paratului Alina2011 Alina2011 Buna ziua! In solicitarea pt marirea pensilei alimentare am specificat sa se judece in lipsa prezentei mele. [b]Dar daca paratul nu se prezinta[/b], insa ... (vezi toată discuția)
Proces pensie alimentara mancipri mancipri o mama a deschis proces pentru majorare pensie de intretinere minor . a cerut ca procesul sa se judece in lipsa conform art 242 al 2 cod de procedura civila ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Sandualy Sandualy Domnul avocat am concubinul meu acesta are un copil cu o fosta \"soție\" dar nu erau căsătoriți legitim în schimb au un copil de patru ani care este pe ... (vezi toată discuția)