In solicitarea pt marirea pensilei alimentare am specificat sa se judece in lipsa prezentei mele. Dar daca paratul nu se prezinta, insa exista la dosar adeverinta cu venitul pe ultimele 6 luni, se judeca, sau se amana? #-o
daca exista adeverinta din care sa reiasa veniturile pe ultimile 6 luni ale paratului si dvstra. ati solicitat judecarea in lipsa, iar paratul este legal citat si nu solicita o amanare (ex. angajare avocat), se judecata la primul termen in lipsa partilor
Daca la dosar sunt depuse toate inscrisurile doveditoare si ati solicitat judecarea in lipsa, instanta de judecata poate solutiona cererea de chemare in judecata in lipsa partilor.
Daca la dosar sunt depuse toate inscrisurile doveditoare si ati solicitat judecarea in lipsa, instanta de judecata poate solutiona cererea de chemare in judecata in lipsa partilor.
am solicitat judecarea doar in lipsa prezentei mele, nu am specificat nimic de prezenta paratului.
Indicati societatea unde acesta este angajat, sediul social, pentru ca instanta de judecata sa emita o adresa, pentru a fi comunicate veniturile obtinute in ultimele sase luni, venituri ce prezinta caracter de continuitate ,permanent.
Daca paratul nu va fi prezent cand va fi administrata proba interogatoriului, instanta de judecata va dispune aplicarea articolului 225 din Codul de procedura civila, apreciind absenta nemotivata a acestuia ca fiind un inceput de dovada sau chiar marturisire.
Poprirea in materie de pensie de intretinere este obligatorie.
Instanta de judecata, din oficiu, va emite o ordonanta de proprire a veniturilor, catre societatea unde acesta este angajat.
Pensia este datorata in functie de nevoile creditorului obligatiei legale de intretinere , dar fi in functie de posibilitatile de plata ale debitorului, de la data introducerii actiunii judecatoresti sau de la data pronuntarii.
multumesc de raspuns, intr-adevar bine construit ;)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
liana32
daca nu se prezinta tatal la proces niciodata ce se intampla se poate da sentinta in lipsa lui se poate da sentinta sau va trebui sa astept la nesfarsit. va ... (vezi toată discuția)
Neprezentare proces
ietam
As vrea sa va rog sa-mi spuneti: daca un parat nu se prezinta la proces, proba cu interogatoriul, ce pot face? In cerere n-am specificat judecarea in lipsa. E ... (vezi toată discuția)