avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... semnatura proces-verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

semnatura proces-verbal

buna ziua, am primit o amenda de la comisariatul judetean de protectie a consumatorului. la magazin eram doar eu, in calitate de gestionar-vanzator. avem calitatea de a semna procesul-verbal sau doar administratorul firmei poate. ?eu nu l-am semnat dar in procesul verbal apar ca imputernicit al firmei si sunt trecuta pe una din pagini la contravenient. in cazul in care vom contesta pv, ne putem apara tinand seama de faptl ca nu am semnat, ca eu sunt trecuta ca gestionar la contravenient si nu erau martori? Pot fi eu considerata imputernict sa semnez pv de contraventiie? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Tiberiu Savoaia , Avocat 14:47, 3 Februarie 2011
nu puteti fi considerata imputernicit de catre un tert, cum este un organ de control, in lipsa unui mandat expres in acest sens.
in speta dvs., din cate imi dau seama, din cele ce ati postat pe forum, si din cate banuiesc, au fost incalcate atat dispoziţiile art.16, alin.6 din O.G.nr.2/2001 prin lipsa datelor de identificare a reprezentantului legal al societatii, cat şi, sub sanctiunea nulitatii, dispoziţiile art.16, alin.7 din acelasi act normativ, prin incalcarea oligatiei de a aduce la cunostinta contravenientului dreptul de a formula obiectiuni in cuprinsul procesului-verbal.
sunt sanse de castig in instanta fundate pe acest motiv, insa depinde de instanta, pentru ca practica judiciara nu este nici pe departe unitara pe aceste aspecte, iar multe instante au considerat ca ambele nulitati sunt relative, iar nu absolute.
Pe numele cui este dresat procesul verbal ?
procesul--verbal este adresat pe numele firmei, insa pe prima pagina e scris la rubrica pentru semnatura contravenient numele firmei, iar pe cealalta pagina la aceesi rubrica cnp-ul si numele me, adica al gestionarului-vanzator.
multumesc pentru mesajele domului avocat si domnului mediator.
Plateste firma prin reprezentantii sai,dvs chiar nu aveti vina.
Probabil,veti fi citat ca martor.
Nu cred ca va plati nimeni. Iar daca va plati cineva, Dumneavoastra veti fi aceea.
Deci, aveti grija ca firma sa conteste amenda si PV-ul (motive se gasesc) si, eventual, sa fie reprezentata de un avocat. Nu e obligatoriu, dar la persoane juridice da mai bine...

Alte discuții în legătură

Semnatura contravenient alexandru78 alexandru78 sunt sofer de taxi si lucrez la un patron. am primit o amenda de la un subinspector de politie la legea 38/2003 . n-am vrut s-o semnez . seful meu era acolo. ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)