avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei anticipate partiale conform art. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei anticipate partiale conform art. 65, alin. (5) din Legea nr. 263/2010

as dori sa stiu daca o persoana de 56 ani , care are lucrat 34 ani in grupa III, are decizie de pensionare anticipata ,dar nu a beneficiat de ea, n-a pus-o in aplicare, a trait de la virsta de 3 luni in baia mare , poate solicita recalcularea pensiei in mai 2012 in baza amndamentului din art 65 alin(5) din legea 263/2010- adica de reducerea virstei de pensionare cu 2 ani fara penalizare? astept raspuns pe relimota@yahoo.com ,daca se poate, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:42, 25 Ianuarie 2011
Nu. Nu conteaza faptul ca pensia nu a fost pusa in plata, drepturile de pensie au fost deschise conform Legii nr. 19/2000. De prevederile art. 65, alin. (5) din Legea nr. 263/2010 pot beneficia numai persoanele ale caror drepturi de pensie se deschid dupa data de 1 ianuarie 2011, data intrarii in vigoare a actului normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 54 de ani noemipopa noemipopa buna ziua! mama mea este nascuta in 20 august 1958 si are lucrati 32 de ani in zona BAIA MARE. intrebarea mea este daca poate cere pensionare anticipata? ... (vezi toată discuția)
Pensionare eugenchis eugenchis Buna ziua. Sora mea este nascuta in 19-09-1958. Lucreaza din octombrie 1981. Locuieste in Baia Mare. Unde lucreaza va primi salarii compensatorii si doreste sa ... (vezi toată discuția)
Pensionare potrivit art. 65 din legea 263/2010, zona baia mare (amendamentul zoicaº) iou_paul iou_paul Amendamentul (5) spune asa \\"Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii ... (vezi toată discuția)