avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetarea indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetarea indemnizatiei de somaj

DACA CEI DE LA SOMAJ ITI GASESC UN LOC DE MUNCA POTI SA-L REFUZI?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:38, 25 Ianuarie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
d) la data refuzului nejustificat de a se incadra intr-un loc de munca conform pregatirii sau nivelului studiilor;
...
2. Asadar daca oferta corespunde pregatirii dvs. profesionale (conform actelor depuse la dosarul pentru somaj) n-o puteti refuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj, refuz loc de munca todericiup todericiup daca esti insomaj de cate ori poti refuza un loc de munca? (vezi toată discuția)
Bună. am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema ... Elaema13 Elaema13 Bună. Am fost trimisa de la șomaj la un loc de munca, problema este ca nu e ok programul de munca, se lucrează în ture și am 2 copii mici. Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pot refuza un loc de munca de la ajofm fiind somer? marinion marinion sunt somer, sunt inscris la un curs de recalificare si mi s-a dat reartitie la o fima ,locul de munca nu i-mi convine nu am mai lucrat in domeniul respectiv ... (vezi toată discuția)