avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de mostenire are a 2 sotie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de mostenire are a 2 sotie?

tatal meu a divortat de mama mea cu care are:
un magazin, un apartament - cumparate impreuna
o casa - mostenire a tatalui (inainte de casatorie) impreuna cu sora si mama lor.nu au facut partajul casei si deci casa apartine in acte celor 3 desi doar tatal meu sta in ea.
dupa divort nu a facut partajul cu mama
el locuieste in casa mostenire.mama in apartament.
s-a casatorit din nou.ce drept are a 2 sotie asupra bunurilor lui?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:42, 25 Ianuarie 2011
Niciunul.Are drept asupra bunurilor comune-bunuri dobandite in timpul casatoriei-,sau asupra altor bunuri ,daca ele exista,si daca poate dovedi contributia sa financiara la achizitionarea acestora.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
in cazul in care tatal dvs decedeaza, sotia mosteneste 1/4 din partea lui de bunuri
Nici un drept, pentru bunurile dobandite inainte de a 2-a casatorie, eventual se naste un drept de creanta ce rezulta din participarea la cheltuielile de intretinere, modernizare, renovare, precum si a bunurilor pe care le dobandeste in comun in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul celei de a doua sotii asupra bunurilor existente ale sotului. raisa2010 raisa2010 Situatia: Sunt unicul copil al tatalui supravietuitor, tata care s-a recasatorit si locuieste impreuna cu a doua sotie in apartamentul in care am locuit eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)