in urma cu 2 saptamani am avut un accident cu o masina inchiriata de mine de la o firma eu adormind la volanul masinii si intrand pe contrasens din care a rezultat accidentul ,cu leziunea unei persoane .acum proprietarul masinii vrea sa ma cheme in instanta ptr despagubirea masinii deoarece firma de asigurari ii ofera maxim 2500€ iar el spune ca masina lui valoreaza 5000€.ce riscuri am?
Sustinerea ca firma de asigurari ii ofera maxim 2500 euro e falsa sau partile au negociat . In cazul unul proces despagubirea va fi cea reala. Nu platiti nomuc .In cadrul asigurarii obligatorii RCA se prevad sume pana 500000 euro .Se va recupera dauna in intregime de catre asigurat.
Daca ati inchiriat masina ,ea avea asigurare valabila deci pe polita RCA se va plati paguba produsa. Asiguratorul dv RCA va plati pagubitului atat cat i se cuvine. Pagubitul nu poate decat sa-l actioneze in judecata pe asiguratorul RCA al dv. daca nu-i convine suma oferita. Iar asiguratorul nu-i poate oferi mai mult decat valoarea reala a masinii la data evenimentului. Totodata asiguratorul dv va despagubi si cheltuielile medicale pt persoana ranita.
Asigurare rca
silvica1940
Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)
Intrebare
ghita1100
am facut un accident rutier intrand in coliziune cu un alt autoturism in Franta si eram sub influenta alcoolului in urma caruia au rezultat 2 victime cu ... (vezi toată discuția)