avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

in urma cu 2 saptamani am avut un accident cu o masina inchiriata de mine de la o firma eu adormind la volanul masinii si intrand pe contrasens din care a rezultat accidentul ,cu leziunea unei persoane .acum proprietarul masinii vrea sa ma cheme in instanta ptr despagubirea masinii deoarece firma de asigurari ii ofera maxim 2500€ iar el spune ca masina lui valoreaza 5000€.ce riscuri am?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 01:17, 27 Ianuarie 2011
Daca ati incheiat un contract in acest sens trebuie analizat ce drepturi si ce obligatii aveti.
Sustinerea ca firma de asigurari ii ofera maxim 2500 euro e falsa sau partile au negociat . In cazul unul proces despagubirea va fi cea reala. Nu platiti nomuc .In cadrul asigurarii obligatorii RCA se prevad sume pana 500000 euro .Se va recupera dauna in intregime de catre asigurat.
Daca ati inchiriat masina ,ea avea asigurare valabila deci pe polita RCA se va plati paguba produsa. Asiguratorul dv RCA va plati pagubitului atat cat i se cuvine. Pagubitul nu poate decat sa-l actioneze in judecata pe asiguratorul RCA al dv. daca nu-i convine suma oferita. Iar asiguratorul nu-i poate oferi mai mult decat valoarea reala a masinii la data evenimentului. Totodata asiguratorul dv va despagubi si cheltuielile medicale pt persoana ranita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu [o companie de asigurari] deea_n deea_n Buna seara!Acum o luna am avut un accident rutier in care autoturismul mi-a fost avariatdestul de grav.Cei de la [editat de admin] mi-au oferit o suma cu care ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)
Intrebare ghita1100 ghita1100 am facut un accident rutier intrand in coliziune cu un alt autoturism in Franta si eram sub influenta alcoolului in urma caruia au rezultat 2 victime cu ... (vezi toată discuția)