Poate un primar sa incheie conventii civile cu persoane fizice pentru prestarea unor servicii cu durata limitata? Care este baza legala care permite sau interzice acest lucru?va multumesc
O institutie publica poate sa plateasca bani in doua feluri: pe factura sau pe stat de plata.
Pentru factura trebuie sa existe o societate comerciala sau PFA care sa presteze un serviciu, in baza unui contract sau referat de necesitate (depinde de suma).
Pentru stat de plata, persoana respectiva trebuie sa fie angajat al primariei in cauza (asa cum am mai spus, cu cim, pe durata determinata sau nedeterminata, pe timp partial sau cu norma intreaga).
Primaria nu poate incheia conventie civila pentru ca acea persoana nu poate nici sa emita facturi si nu are nici calitatea de salariat astfel incat contabilitatea sa se poata descarca legal de banii platiti (cand vine Curtea de Conturi, cineva o sa dea explicatii).
Doar un post la 7 vacantate. Aceasta problema exista peste tot, dar eu cred ca nu puteti incheia conventie civila tocmai pe motivul ca nu puteti scadea din contabilitate banii in cauza (fara factura sau stat de plata, cum platiti dvs conventia civila??)