avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... conventii civile
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

conventii civile

Poate un primar sa incheie conventii civile cu persoane fizice pentru prestarea unor servicii cu durata limitata? Care este baza legala care permite sau interzice acest lucru?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:50, 26 Ianuarie 2011
O institutie publica poate sa plateasca bani in doua feluri: pe factura sau pe stat de plata.
Pentru factura trebuie sa existe o societate comerciala sau PFA care sa presteze un serviciu, in baza unui contract sau referat de necesitate (depinde de suma).
Pentru stat de plata, persoana respectiva trebuie sa fie angajat al primariei in cauza (asa cum am mai spus, cu cim, pe durata determinata sau nedeterminata, pe timp partial sau cu norma intreaga).
Primaria nu poate incheia conventie civila pentru ca acea persoana nu poate nici sa emita facturi si nu are nici calitatea de salariat astfel incat contabilitatea sa se poata descarca legal de banii platiti (cand vine Curtea de Conturi, cineva o sa dea explicatii).
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Kyandra, moderator
Bună seara. Iarăşi intervin. Dacă posturile au fost blocate, cum să angajezi cu CIM?
Doar un post la 7 vacantate. Aceasta problema exista peste tot, dar eu cred ca nu puteti incheia conventie civila tocmai pe motivul ca nu puteti scadea din contabilitate banii in cauza (fara factura sau stat de plata, cum platiti dvs conventia civila??)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca persoana de alta nationalitate ptar ptar 1. Este posibil ca o societate comerciala din Romania sa angajeze sau sa colaboreze (legal) cu persoane de nationalitate straina (India, China, Vietnam, ... (vezi toată discuția)
Conventie civila - legal/ilegal Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am urmatoarea speta: O persoana este pusa in urmatoarea situatie: - are CIM cu o firma - firma acum vrea sa incheie conventii civile, renuntandu-se astfel ... (vezi toată discuția)
Conventie civila ( contract de colaborare) autoritati publice locale(primarie) bogdanmarinela bogdanmarinela Un pensionar pentru limita de varsta poate incheia cu primaria o conventie civila sau contract de colaborare( care e acelasi lucru) pentru activitatea de ... (vezi toată discuția)