Patrick_ a scris:
Cel mai simplu ar fi să încheiați un contract de prestări servicii (contract civil) cu acele persoane străine în care să specificați exact serviciile pe care acestea vi le prestază. În baza acestui contract le veți vira baniii conform înțelegerii pe care o aveți.
Cred că e mult prea complicat să încheiați cu aceste persoane un contract de muncă.
Bineinteles, varianta mai simpla (
atat timp cate este si legala) este de dorit.
Totusi, contractele civile / conventii civile stiam ca sunt folosite doar in anumite situatii cum ar fi cele cu caracter ocazional, intamplator. Deasemenea, stiam ca pentru a incheia un contract civil, activitatea prestatorului (in cazul de fata persoana de nationalitate straina) nu trebuie sa fie inscrisa in domeniul de activitate al beneficiarului (societatea), etc. etc.
Inteleg ca societatea poate foarte simplu sa declare un anumit lucru in contractul civil si la fel de bine prestatorului sa ii fie cerut altceva (de comun acord stabilit dinainte). Astfel, probabil, societatea va putea evita complicatiile unui CIM. Dar, acest lucru nu cred ca este legal si poate conduce la viitoare complicatii in relatia cu prestatorul.
Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit folosirea unui contract civil si sa explicati de ce este complicata incheierea unui CIM in astfel de cazuri.
Consider ca subiectul este important pentru cei care vor sa externalizeze anumite servicii. Eu personal nu am gasit prea multe informatii referitoare la acesta.
Va multumesc.