avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cumpararea unui imobil prin lichidator judiciar

Doresc sa cumpar un imobil printr-un cabinet de insolventa.imobilul este de la o societate in faliment care are o ipoteca la banca f. mare ,plus alte datorii la alte firme si asociatia de locatari.lichidatorul m-a asigurat ca dupa plata imobilului vor fii sterse ipotecile si celelalte datorii,eu preluand imobilul fara probleme.
Doresc sa stiu daca e posibli acest lucru si care sunt riscurile achizitionarii acestui imobil prin cabinetul de insolventa.Precizez ca am facut o promisiune de vanzare -cumparare.,in care promitentul cumparator dupa plata bunului se obliga la radierea tuturr sarcinilor.
Va multumesc,
daniela P.
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 17:04, 31 Ianuarie 2011
Intrebarea mea e posibil/legal ca lichidatorul sa mentioneze in actul de adjudecare ca se radiaza contractul de chirie? - temiul legal va rog

Mai am inca o intrebare legata de participarea la licitatie a creditorilor, pot sa participe la licitatie creditorii inscrisi la masa credala fara sa achite 10% cautiunea? In legea 85 nu se specifica acest lucru se completeaza insa cu prevederile codului de procedura civila, iar in acesta e mentionat ca pot creditorii sa participe la licitatie fara depunerea cautiunii.
Intrebarea mea e posibil/legal ca lichidatorul sa mentioneze in actul de adjudecare ca se radiaza contractul de chirie? - temiul legal va rog

nu e nevoie sa faca aceasta mentiune si nici sa indice vreun temei legal, deoarece prin efectul legii imobilul este liber de sarcini asa cum spune art.53. din legea 85/2006.
Lichidatorul are obligatia de a denunta contractul de inchiriere in temeiul art.86.

Creditorii pot participa la licitatie fara plata vreunei cautiuni art.149 din legea insolventei coroborat cu art.506 alin 2 C.p.civ.
Nu si-a indeplinit nici aceasta obligatie si multe altele dar judecatorul sindic nu vede ca nu cred ca citeste dosarul, sau citeste doar pe sarite.#-o
Creditorii/comitetul creditorilor il agreeaza deci schimbarea lui nu prea e posibila, pentru ceea ce am mentionat mai sus.
da. apartamentul daca este achitat , il cumparati fara ipoteca
carmenmur a scris:

da. apartamentul daca este achitat , il cumparati fara ipoteca


Ce se-ntampla cu contractul de chirie existent si notat in Cf? Ca lichidatorul poate sa radieze doar ipotecile nu si celelalte sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
Obligatii adjudecant ariaint ariaint Intentionam sa participam la o licitatie in situatia urmatoare Creditoare Banca Debitor: o societate comerciala , creanta din titlu 4 mil EUR Garant: ... (vezi toată discuția)