avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere nastere copil

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti care dintre urmatoarele primeaza pentru tata, in cazul nasterii copilului: cele 5 zile acordate de stat sau 2 zile prevazute de Regulamentul de ordine interioara sau de Contractul colectiv de munca la nivel de unitate (din pacate nu stiu care dintre ele), mentionez ca nici una dintre cele 2 nu le-am semnat inca.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 19:44, 25 Ianuarie 2011
Tatal copilului nou-nascut are dreptul la concediu paternal conform Legii 210 din 31 decembrie 1999 .

Concediul paternal se acordã “în scopul de a asigura participarea efectivã a tatãlui la îngrijirea noului nãscut” si constã într-o perioadã de timp de 5 zile lucrãtoare. În cazul în care titularul acestui drept este asigurat în cadrul sistemului asigurãrilor sociale de stat, aceste 5 zile îi vor fi plãtite 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea concediului paternal lani lani Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: in legea 210/1999 a concediului paternal se specifica in art.1 alin.2 ca tatal copilului nou nascut are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal mihai2petru mihai2petru buna ziua tuturor...sunt un viitor tatic de gemeni si ma intereseaza sa stiu si eu daca am dreptul la concediul prenatal pentru ca eu in ultimele 7luni am ... (vezi toată discuția)
Zile libere in caz de nastere a unui copil attila80 attila80 Buna! Sunt angajat la o firma privata si as vrea sa stiu cate zile libere am cand se naste copilul meu anul viitor? Acele zile libere sunt scazute din cele 21 ... (vezi toată discuția)