avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Cum iau in calcul timpul lucrat cu jumatate de norma pentru acordarea sporului de vechime?Unde gasesc prevederea legala pentru modul de calcul?
Exemplu: daca o persoana are lucrat 1 an cu 1/2 norma iau in calcul 1 an sau 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: ylys , utilizator 13:40, 21 Martie 2011
simona minoiu a scris:

Cum iau in calcul timpul lucrat cu jumatate de norma pentru acordarea sporului de vechime?Unde gasesc prevederea legala pentru modul de calcul?
Exemplu: daca o persoana are lucrat 1 an cu 1/2 norma iau in calcul 1 an sau 6 luni ?

Vechimea este la jumatate, iar concediul de odihna se acorda integral, ca pt norma intreaga.

(a se vedea Codul Muncii)
Ati putea va rog sa-mi spuneti articolul?Nu am gasit nimic.Multumesc!
simona minoiu a scris:

Ati putea va rog sa-mi spuneti articolul?Nu am gasit nimic.Multumesc!

Buna dimineata!:)

Pt concedii uitati-va in HG.250/1992 -art.1-3, iar pt celelalte drepturi vedeti art.103 din Legea 53/2003 - Codul Muncii.

Sper sa va fie utile indicatiile:)
Multumesc mult!!!!
simona minoiu a scris:

Multumesc mult!!!!

Atentie HG 250 / 1992 se refera la salariatii din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare

Alte discuții în legătură

Vechime munca contract cu timp partial 2 h melcsy melcsy Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca pt contract de timp partial. Contractul de munca cu timp partial influenteaza sau nu stagiul ... (vezi toată discuția)
Fractiuni de norma si vechimea in munca alialex alialex Mai am o intrebare: fractiunile de norma (jumatate de norma, 4ore/zi) cum se iau un calcul la stabilirea vechimei pt. pensie si la stabilirea vechimei in munca? (vezi toată discuția)
Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)