avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime munca contract cu timp partial 2 h
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime munca contract cu timp partial 2 h

Buna ziua.
As dori sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca pt contract de timp partial.
Contractul de munca cu timp partial influenteaza sau nu stagiul de cotizare , vechimea in munca , si vechimea de specialitate?

Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
melcsy, utilizator
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 15:49, 15 Mai 2012
Contractul cu timp partial nu afecteaza stagiu de cotizare la pensie sau la sanatate .. numai la somaj .
Abrogarea dispozitiilor fostului art. 103 alin. (3) din Codul muncii are drept consecinta faptul ca stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea nr. 263/2010, care este cel stipulat pentru cazul contractului de munca cu durata integrala.
-din anul 2008 pers respectiva a fost angajat cu norma intreaga, din ian 2009 pana in prezent este angajat cu timp partial 2 h
-de meserie este inginer proiectant
cum se calculeaza vechimea de specialitate? de cand nu este influentat stagiul dew cotizare la pensie sau la sanatate?
pers respectiva nu stia ca este angajat cu timp partial, a fost facut un act aditional fara stirea ei.

Asta fiind motivul intrebarii mele. merita sa dea in judecata administratorul firmei sau nu?!
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005 privind modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii abroga dispozitia alin. 3 al art. 103 care stipula ca: „în cazul salariatului care desfasoara activitatea în temeiul unui contract individual de munca cu timp partial, stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat conform legii”.
Adica ? :-)
asa pe intelesul tuturor ?
Incepand cu data intrarii in vigoare a acelei OUG , pentru pensie stagiul de cotizare pentru un c.i.m. cu timp partial se calculeaza ca si stagiu de cotizare pentru un c.i.m. cu norma intreaga ...

Alte discuții în legătură

Vechime in munca Iulian MANEA Iulian MANEA Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial ( 2 ore ) ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, -as vrea sa stiu daca pentru o persoana ( femeie ) care este la varsta de pensionare dar nu are numarul de ani vechime (ii mai sunt necesari 1 an ... (vezi toată discuția)
Vechime in campul muncii - jumatate de norma supaplex supaplex Buna ziua, Daca am lucrat cu jumatate de norma 2 ani si vreau sa ma re-angajez la o alta firma, cum se calculeaza vechimea ? ca fiind de 1 sau de 2 ani ... (vezi toată discuția)