avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in campul muncii - jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in campul muncii - jumatate de norma

Buna ziua,

Daca am lucrat cu jumatate de norma 2 ani si vreau sa ma re-angajez la o alta firma, cum se calculeaza vechimea ? ca fiind de 1 sau de 2 ani ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:30, 6 Octombrie 2018
din pacate, doar 1 an.
sunteti sigura? multi mi-au spus ca se considera 2 ani, este ceva lege unde pot citi ?
Din pacate, raspunsul primit este eronat ...

Abrogarea dispozitiilor art. 103 alin. (3) din Codul muncii are drept consecinta faptul ca stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea pensiilor, care este cel stipulat pentru cazul contractului de munca cu durata integrala.

Asadar, rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii şi nici vechimea in munca, acestea avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.

Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....

Asadar, daca ati lucrat 2 ani de zile cu jumatate de norma ... vechimea in munca este de 2 ani.
Va mulțumesc! Am fost profesoară și în septembrie am depus dosarul de pensie. La calcularea pensiei au gasit neconcordanță între cartea de munca si adeverinta pe care am adus-o de la Școală (pt anul 1985 ) în sensul că pe cartea de muncă era trecută vechimea de 9 luni și 15 zile iar in adeverinta 11 luni pt. care s-au platit asigurari de sănătate. În anul respectiv am avut 50% n0rma didactică și vor să-mi calculeze vechimea la numar de ore , va întreb dacă este corect?
Care este perioada lucrata in 1985 si ce durata a timpului de munca era mentionata in c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La pensionare, la 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă ... Dapix Dapix La 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă la pensie`? De exemplu la 4 ani lucrați cu 2 ore pe zi, se consideră 1 ani vechime în ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca norma partiala irena98 irena98 Buna ziua! Pentru concursul de angajare intr-o institutie publica, imi e este necesar un an vechime in munca. Am depus la dosar 3 adeverinte de la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca CHCORNEL CHCORNEL Buna ziua, Am avut timp de 2 ani, deci aproape 24 de luni, exclusiv doar 5 sau 6 contracte individuale de munca part-time ( 2-4 ore/zi pt. fiecare), la ... (vezi toată discuția)