Buna ziua,
-as vrea sa stiu daca pentru o persoana ( femeie ) care este la varsta de pensionare dar nu are numarul de ani vechime (ii mai sunt necesari 1 an si 8 luni) si care s-a angajat cu contract de munca cu timp partial de munca (2 ore), dupa o perioada de 1 an si 8 luni cat are nevoie pentru a-si completa stagiu, poate iesi la pensie
Abrogarea dispozitiilor art. 103 alin. (3) din Codul muncii vechi are drept consecinta faptul ca stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea nr. 263/2010, care este cel stipulat pentru cazul contractului de munca cu durata integrala.
Asadar, timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii , acesta avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.
De exemplu, daca o persoana a lucrat 2 ani de zile in baza unui c.i.m. cu timp partial, stagiul de cotizare la pensii in acest caz este de 2 ani ....
Vechime in munca
Iulian MANEA
Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca
CHCORNEL
Buna ziua,
Am avut timp de 2 ani, deci aproape 24 de luni, exclusiv doar 5 sau 6 contracte individuale de munca part-time ( 2-4 ore/zi pt. fiecare), la ... (vezi toată discuția)