Buna ziua.
As dori sa stiu cum se calculeaza vechimea in munca pt contract de timp partial.
Contractul de munca cu timp partial influenteaza sau nu stagiul de cotizare , vechimea in munca , si vechimea de specialitate?
am inteles partea ca nu influenteaza nici stagiu de cotizare la pensii, dar nici contributiile la sanatate? sau cum ramane cu vechimea de specialitate?
Vechimea in specialitate nu este prevazuta intr-un anumit text de lege si nici modul de calcul al acesteia ... Vechimea în specialitate constituie perioada de timp în care o persoană a lucrat în activităţi corespunzătoare funcţiei (meseriei) în care urmează să fie încadrată sau promovată; de fapt ea este vechime în meserie (pentru muncitori) sau în funcţie (pentru celelalte categorii de personal).
Vechimea în specialitate constituie o specie a vechimii în muncă.
Într-adevăr, pentru ca o perioadă de timp să fie considerată vechime în specialitate, ea trebuie să fie, în primul rând recunoscută ca vechime în muncă.
Avand in vedere principiul de drept , unde legea nu distinge nici interpretul nu treguie să distingă, aceasta semnificând că noi nu putem adăuga sau exclude cazuri care n-au fost adăugate sau excluse de legiuitorul însuşi. ... consider ca vechimea in specialitate se calculeaza la fel ca si vechimea in munca.
Vechime in munca
Iulian MANEA
Sper ca nu o sa radeti de mine, dar nu reusesc si apelez la ajutorul vostru. Din practica stiu ca un salariat angajat cu norma partiala primeste acelasi stagiu ... (vezi toată discuția)