avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Virare alocatie copil prescolar in cont de card
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Virare alocatie copil prescolar in cont de card

Buna ziua,

Ma numesc Manta Teodora si sunt mama unui copil prescolar. Datorita modului defectuos de functionare a Postei Romane, am hotarat sa renunt la primirea alocatiei prin mandat postal si sa cer virarea acesteia in cont de card.

Problema mea este urmatoarea: legea nu restrictioneaza bancile prin care se efectueaza aceasta plata, in schimb,Compartimentul de Asistenta Sociala ma obliga sa virez acesti bani citez "la una din urmatoarele banci cu care colaboram : B.C.R., B.R.D., Banca Transilvania, C.E.C., Procredit Banc, Romexterra". In conditiile in care in momentul de fata eu si sotul meu detinem 2 conturi de card la 2 banci diferite (Ing si BancPost) nu mi se pare oportun sa deschid un alt cont la o alta banca pentru a vira aceasta suma considerabila.
Ce pot face pentru a determina aceasta institutie sa-si indeplineasca corect atributiile?

Va reproduc in continuare un fragment din Ordonanta de Urgenta 97/04.10.2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, care se refera la aceaasta problema:

"Art. 10. - (1) Fondurile pentru plata alocaţiei de stat pentru copii, precum şi pentru cheltuielile cu administrarea şi transmiterea drepturilor se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de ªanse.
(2) Plata alocaţiei de stat pentru copii se realizează prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card.
(3) În cazul achitării drepturilor de alocaţie de stat în cont curent personal sau cont de card, direcţiile teritoriale efectuează plata prin unităţile bancare, pe bază de borderou, cu plata unui comision bancar. "


Cu multumiri,
T.Manta

Cel mai recent răspuns: alexmada , utilizator 21:08, 24 Aprilie 2008
Nu vad care este problema. Daca depunerea actelor nu se face personal, nu au cum sa verifice cine trimite actele.. Probabil ca v-ar cere procura daca spuneti ca sunteti matusa.
multumesc,o sa incerc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru dosar alocatie de la stat! laviale laviale Buna ziua as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru alocatia de stat? Eu am nascut pe data de 21 mai 2016 si fetita mea are deja 10 luni. Nu tin neaparat sa ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat luana_mada luana_mada Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate ... (vezi toată discuția)