avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat

Am o nepoata nascuta la data de 13.11.2000 in Madrid-Spania. Parintii sunt romani, au domiciliul in Romania si rezidenta permanenta in Spania din 2000. Poate beneficia de alocatie de stat pentru copii? Ce acte sunt necesare pentru obtinerea acestui drept si unde trebuie depuse aceste acte?Mentionez ca nu a beneficiat de astfel de alocatie din partea statului spaniol si nici a celui roman.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:58, 14 Noiembrie 2008

- Acte necesare depunerii dosarului :
--certificat de nastere copil in copie si original ;
-- carte de identitate a parintilor/reprezentantilor legali in copie si original ;
-- alte documente care sa ateste situatia juridica a copilului fata de reprezentantul legal (plasament, incredintare asistent maternal, divort, adoptie, etc)
-- extras de cont sau adresa de la banca (cu cod IBAN) daca se doreste plata alocatiei de stat in contul bancar al reprezentantului legal al copilului, la una din urmatoarele banci cu care colaboram : B.C.R., B.R.D., Banca Transilvania, C.E.C., Procredit Banc, Romexterra. Titularul contului este reprezentantul legal care incaseaza alocatia de stat;
-- Certificatul de incadrare a copilului intr-un grad de handicap, daca e cazul.

Faceti dovada ca parintii au rezidenta in Spania si copilul va primi alocatia in cuantumul din Spania.
Dosarul se depune la primarie, plata o face Directia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru dosar alocatie de la stat! laviale laviale Buna ziua as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru alocatia de stat? Eu am nascut pe data de 21 mai 2016 si fetita mea are deja 10 luni. Nu tin neaparat sa ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii kmmy kmmy buna ziua, sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in semptembrie; as dori sa stiu ce acte trebuie sa pregatesc si unde sa ma adresez ulterior pentru alocatia ... (vezi toată discuția)