avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copii

buna ziua,
sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in semptembrie; as dori sa stiu ce acte trebuie sa pregatesc si unde sa ma adresez ulterior pentru alocatia sau indemnizatia ce se primeste pt copii. mentinez ca ma refer strict la cei 200ron si nu la concediul maternal.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: kmmy , utilizator 12:10, 15 Iulie 2011
Alocaţia de stat (0-2 ani - 200 lei/lună, 2-18 ani - 42 lei/lună).
În conformitate cu prevederile Legii 61/1993 republicată, toţi copii cetăţeni români, straini sau apatrizi care domiciliază în România, au dreptul la alocaţie de stat în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 42 de lei lună până la vârsta de 18 ani. Alocaţia se acordă şi după împlinirea vârstei de 18 ani a tânărului, dacă acesta urmează cursurile de zi ale unei forme de învăţământ liceal, organizat în condiţiile legii şi nu repetă anul şcolar.

-Cerere tip;
-Actele de identitate ale reprezentanţilor legali - copie şi original; (mama şi tatăl );
-Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită alocaţia de stat - copie şi original;
-Dosar cu şină.
pentru plata în cont bancar - extras de cont deschis la B.C.R., ProCredit Bank, Banca Transilvania, Romexterra Bank, B.R.D., Alpha Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, CR Firenze Bank, VOLKSBANK, UniCredit Tiriac Bank, CARPATICA, C.E.C. Bank, ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank (RIB), OTP bank, BANCPOST şi ING pe numele solicitantului.
Alte acte solicitate după caz: certificat de căsătorie; hotărâre de divorţ; hotărâre judecătorească de încredinţare, încredinţare în vederea adopţiei, de plasament, de plasament în regim de urgenţă, de instituire a tutelei; certificat de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap etc.
Cererea se depune Direcţia Protecţie Socială care soluţionează cererea, prin decizie de aprobare sau respingere a acesteia şi efectuează plata alocaţiei de stat pentru copil pentru cererile aprobate (aproximativ 2 - 2.5 luni prima plată).
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
va multumesc,.
fiind " noua" in aceasta privinta vroiam sa stiu exact ce si cum am de facut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copil cu varsta peste 2 ani CVD CVD Buna Seara, As dori sa aflu si eu procedura pentru a primi alocatia pt copil de peste 2 ani. Am auzit ca trebuie sa depun un alt dosar cu nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut si indemnizatie mamica. catalin818 catalin818 1 . Care sunt actele necesare pentru alocatia nou nascutului si cand trebuie depuse? 2. Dar actele pentru indemnizatie mamica? 3. Se mai acorda trusoul ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat penesmaria penesmaria la data conceperii copilului sotii erau casatoriti, insa tatal copilului este un alt barbat. pe certificatul de nastere al copilului apare ca tata sotul ... (vezi toată discuția)