Pentru cine vrea sa ma sfatuiasca povestea o spun in felul urmator:
- Sunt societatea comerciala cu domeniu principal de activitate consultanta in domeniul tehnologiei informatiei
- Un client m-a contactat pentru a-i introduce intr-un program de contabilitate actele dumnealui. Sa-i introduc receptii, extrase de cont s.a.m.d. Exclusiv activitatea de manopera si listare a situatiilor contabile. Raspunderea pentru verificarea si avizarea, semnarea conform legislatiei revine altei persoane avizate diferita de societatea noastra.
- Am convenit asupra pretului si termenului.
- Dupa ce am terminat lucrarea administratorul firmei nu mai vrea sa recunoasca factura spunand ca nu avem nici un contract si ca nu imi datoreaza nici un leu.
- Refuza sa semneze factura cu pretul convenit.
- Contractul (manifestarea acordului de vointa - nefixat insa pe nici un suport material) s-a incheiat in prezenta unui martor care a colaborat la manopera si a asistat la toate discutiile vis-a-vis de termen, plata si conditii.
- Ca sa aplanez si sa il fac cumva sa recunoasca ca am colaborat i-am propus sa semnam un proces verbal ca a primit actele in stare buna si fara a fi deteriorare si ca acestea se afla in posesia lui, fapt care l-a si facut. Acest lucru s-a facut in prezenta altui martor.
Aceasta este situatia:
- O persoana care nu vrea sa mai recunoasca ca a beneficiat de munca mea refuzand sa semneza factura si sa faca plata (suma este de 3700 RON, care a fost convenita in prealabil).
- Refuzul de a semna factura
- Un martor la stabilirea conditiilor, altul la semnarea ca s-au predat actele.
- Un proces verbal de predare a actelor
Cum sa procedez ca sa imi recuperez banii de la bandit.
Expediati factura prin posta cu valoare declarata, il invitati la conciliere si apoi introduceti actiune in instanta unde va folositi de toate inscrisurile pe care le aveti de proba cu martori.
Si daca refuza sa ridice de la posta sau sa semneze de primire a scrisorii recomandate ce contine factura la factorul postal in momentul in care vede de la cine este expediat plicul?
In acest caz, solutia exprimata de colegul meu este cea mai buna. Dar pe viitor incercati sa semnati inainte o comanda de servicii sau un contract si corespondenta cu cealalta parte sa o aveti in scris (chiar comunicari pe e-mail). Succes!
@HOREA
Inteleg punctul dumneavoastra de vedere dar situatia nu este chiar atat de simpla. Tipul era un bun cunoscut care a abuzat de increderea mea. Dumneavoastra cum ati fi procedat?
Multumesc pentru sfaturi!