avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SPETA: Dupa ce am prestat serviciile unui beneficiar ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SPETA: Dupa ce am prestat serviciile unui beneficiar refuza sa semneze factura

Pentru cine vrea sa ma sfatuiasca povestea o spun in felul urmator:
- Sunt societatea comerciala cu domeniu principal de activitate consultanta in domeniul tehnologiei informatiei
- Un client m-a contactat pentru a-i introduce intr-un program de contabilitate actele dumnealui. Sa-i introduc receptii, extrase de cont s.a.m.d. Exclusiv activitatea de manopera si listare a situatiilor contabile. Raspunderea pentru verificarea si avizarea, semnarea conform legislatiei revine altei persoane avizate diferita de societatea noastra.
- Am convenit asupra pretului si termenului.
- Dupa ce am terminat lucrarea administratorul firmei nu mai vrea sa recunoasca factura spunand ca nu avem nici un contract si ca nu imi datoreaza nici un leu.
- Refuza sa semneze factura cu pretul convenit.
- Contractul (manifestarea acordului de vointa - nefixat insa pe nici un suport material) s-a incheiat in prezenta unui martor care a colaborat la manopera si a asistat la toate discutiile vis-a-vis de termen, plata si conditii.
- Ca sa aplanez si sa il fac cumva sa recunoasca ca am colaborat i-am propus sa semnam un proces verbal ca a primit actele in stare buna si fara a fi deteriorare si ca acestea se afla in posesia lui, fapt care l-a si facut. Acest lucru s-a facut in prezenta altui martor.
Aceasta este situatia:
- O persoana care nu vrea sa mai recunoasca ca a beneficiat de munca mea refuzand sa semneza factura si sa faca plata (suma este de 3700 RON, care a fost convenita in prealabil).
- Refuzul de a semna factura
- Un martor la stabilirea conditiilor, altul la semnarea ca s-au predat actele.
- Un proces verbal de predare a actelor

Cum sa procedez ca sa imi recuperez banii de la bandit.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:48, 15 Februarie 2011
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare. Sunt cativa pasi de facut:
1. Trimiti factura prin posta. Nu o primeste - o trimiti prin executor - va fi obligat sa o primeasca.
- Atentie cu "fabricarea" inscrisurilor. Acestea trebuie sa fie absolut reale.
2. Invitatie la conciliere - o poti face si pe fax - cu specificarea ca absenta unui raspuns constituie recunoasterea ...
3. Trimiti ulterior o cerere de confirmare extras de cont. Aceiasi specificare la final - lipsa raspunsului inseamna recunoastere.
4. Daca mergi in instanta te sfatuiesc sa il dai in judecata pe penal pentru insusire de foloase necuvenite... multa bafta...
Ca sa o trimit prin executor ce procedura trebuie sa indeplinesc?
Va deplasati la un birou al unui ex.jud. cu o notificare in 3 ex + factura (original+copie) se achita un tarif cca 80-100 ron si gata.
Incercati sa invitati firma respectiva la mediere
Catalin Burcea a scris:

Incercati sa invitati firma respectiva la mediere

Este buna ideea dar daca cititi ce am scris tipul se face ca nu ma cunoaste. Credeti ca accepta o cerere de mediere? Acceptarea ar insemna sa isi recunoasca datoria, fapt ce il evita din rasputeri.
Omul nu vrea si gata. Chiar m-am intalnit zilele trecute cu el si spune ca nu are nici o datorie la mine. In cazul in care o sa socoteasca faptul ca are sa-mi dea ceva bani o sa depuna toate eforturile (asa m-a mintit timp de o jumatate de an ca pana la urma sa refuze si factura si sa recunoasca faptul ca are sa-mi dea ceva).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor cu o somatie de plata ...va rog Analore Analore Speta este urmatoarea: Societatea X are un conract Societatea Y, prin care Y se obliga sa ii plateasca niste facturi pe care X le-a platit unui tert, se emit ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)