avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuarea activitatii dupa pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii dupa pensionare

Buna ziua! As dori sa-mi raspundeti la o intrebare legata de varsta de pensionare: sunt nascuta in luna iunie 1952, am o vechime totala in munca de 32 ani si in prezent lucrez ca grefier in cadrul unui tribunal. Conform noii legi a pensionarii, urmeaza sa ies la pensie in luna iulie 2011. Exista vreo posibilitate sa-mi pot desfasura activitatea in continuare, fara a iesi la pensie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:50, 25 Ianuarie 2011
Asta depinde de presedintele instantei unde va desfasurati activitatea. In Legea nr. 263/2010 nu mai exista nicio prevedere care sa-l conditioneze pe angajator de comunicarea deciziei de pensie, de exemplu, asa cum exista in Legea nr. 19/2000.

Art. 56 din Codul muncii este in vigoare, din pacate. Pe de alta parte, pana in iunie 2010 s-ar putea sa avem un alt Cod al muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuarea activitatii dupa pensionare Zetu Elena Zetu Elena In cazul in care o persoana are varsta standard de pensionare in 2011, (dupa vechea lege), isi poate continua activitatea conform noii legi a pensiilor pana ... (vezi toată discuția)
Cand am dreptul sa ies la pensie? paunlaura paunlaura Am vechime in munca 32 ani, am grupa a IIa de munca pentru 19 ani 11 luni si 28 zile, sunt nascuta in mai 1955, nu beneficiez de venituri de doi ani. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta respinsa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara am si eu o nelamurire: Numele meu este Toader Dobrita varsta de 55 de ani .An lucrat la CFR 20 de ani vechime la care mi s-a adaugat 9 ani si 4 ... (vezi toată discuția)