avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... referitor sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

referitor sentinta civila

Buna seara!am o mare rugaminte la dvs..Parintii mei au detinut un teren de 1000 mp,din care,printr-o cerere de instrainare mi-au dat 580 mp pt a-mi construi o casa. Neavand un titlu de proprietate,n-au putut sa-mi faca un act de vanzare-cumparare.Intre timp, s-a emis un titlu de proprietate pe numele tatalui meu,care decedase de 2 ani,pe suprafata de 720 mp(nu 1000 mp). Mama mea a uitat de acest titlu,fiind convinsa ca in el erau trecute doar terenurile arabile din camp,si a solicitat pe baza L18/1991,un alt titlu pe suprafata de 420 mp(diferenta de la 1000 mp,cum se stia inainte de a se emite titlu cu suprafata de 720 mp),pt care,mama mea mi-a facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Dupa decesul tatalui meu,nu s-a dezbatut masa succesorala,noi fiind 2 frati,dintre care,eu am avut grija de mama bolnava de neoplasm uterin si parkinson. Sora mea, 20 ani, a stat linistita la casa ei,nu a ajutat-o pe mama,fiind grav bolnava. Apoi,a decedat si mama,noi avand actul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere am suportat toate cheltuielile pt inmormantare si dupa.
Acum, sora mea vrea ca instanta judecatoreasca sa-mi anuleze toate actele.
Ne judecam de 4 ani,fara nici un rezultat final.
Ea este de parere ca toate actele s-au emis ilegal si vrea sa impartim tot.
As dori sa stiu daca actul meu de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere este definitiv si irevocabil,sau se poate modifica???Exista vreo sansa sa castig acest proces??? va rog din tot sufletul sa ma ajutati..sunt intr-o situatie foarte dificila,am si mari probleme de sanatate si nu stiu ce sa mai fac. Va multumesc,anticipat! o seara buna-n continuare!
Cel mai recent răspuns: sweet_rally4u , utilizator 17:50, 26 Ianuarie 2011
Va recomand avocat. Ideea este ca acel contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere este valabil atat timp cat nu exista o cauza de nulitate absoluta. Probabil ca ea incearca sa arate ca este o donatie deghizata.Nu stiu. Este foarte greu sa fiti ajutat pe acest forum. Trebuie neaparat sa cereti explicatii avocatului daca ati avut unul. Este dator sa va explice ce si de ce dureaza de 4 ani...Ma intreb insa cum ati putut face contract de vanzare cumparare daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa tata??sunt prea multe detalii care lipsesc si care ar putea ajuta un avocat in formularea unei opinii legale.
Mergeti cu toate actele la un avocat si, cel putin, mai obtineti o parare in concret.

succes
av. Ileana Schwarz
Intr-adevar,dvs. aveti dreptate...dar,daca de 4 ani,nu ne ajuta nimeni,am apelat la dvs.
Situatia e urmatoarea..Terenul a fost de 1000 mp. Parintii mi-au instrainat 580 mp,dar fara nici un act de vanzare-cumparare. Dupa masuratori,s-a emis un titlu de proprietate cu 720 mp,pe numele tatalui,care decedase. Mama a uitat de acest titlu si a solicitat Primariei,printr-o cerere de punere in posesie,pe baza Legii 18, emiterea unui alt titlu de proprietate cu suprafata de 420 mp(diferenta pana la 1000 mp). Pe baza acestui titlu de proprietate s-a incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere,fara a dezbate masa succesorala,dupa decesul tatalui..cele 2 titluri de proprietate s-au suprapus.
De 4 ani,ma judec cu sora mea,ea cerand anularea acestor acte.
In urma unui proces s-a anulat T.P. cu suprafata de 420 mp,pe baza caruia s-a intocmit actul de vanzare-cumparare.
Daca T.P. a fost anulat, actul de vanzare-cumparare,ramane valabil???
Eu nu ma consider vinovat cu nimic,pt. aceste ilegalitati.Am cheltuit o multime de bani,de 4 ani de zile.
Cine ma despagubeste???
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ContSters116348 ContSters116348 reclamantul poate cere anularea T.P. dacă nu este unic mostenitor,sunt 7 frati iar mostenirea nu a fost dezbătută,pe o suprafata pe care parintii i-au dat-o ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu proprietate Nicolae1957 Nicolae1957 Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva.... iata care este problema mea: Acum un an si jumatate a decedat mama mea . Mostrnitori sunt eu si sora mea. La ... (vezi toată discuția)