avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu proprietate

Buna ziua,
Daca ma poate ajuta cineva.... iata care este problema mea:
Acum un an si jumatate a decedat mama mea . Mostrnitori sunt eu si sora mea. La dezbaterea mostenirii am constatat ca o parte din curtea parinteasca este ocupata de numitul I.F. sotul surorii mele. Am solicitat primariei sa -mi faca cunoscut daca IF are titlu de proprietate pe terenul ocupat in curtea parinteasca . Mi s-a raspuns oficial ca reconstituirea dreptului de proprietate a lui IF afost aprobata prin Hotararea 846/1994 a Comisiei judetene Prahova in baza acestei hotarari fiind emis titlul de proprietate. In arhiva primariei nu exista nici un document care sa ateste ca IF ar fi cumparat , ar fi primit donatie sau ar fi obtinut prin testament de la parintii mei acest teren. La baza reconstituirii dreptului de proprietate s-a luat ca baza o suprafata de 250 mp obtinuta de IF din lotul de folosinta al parintilor mei in anul 1976. Pentru aceasta suprafata tatal meu a facut in anul 1991 o petitie la primarie in care se plangea ca in anul 1976 CAP i-a luat in mod abuziv o suprafata de 250 mp si i-a dat-o lui IF.
La dezbaterea mostenirii am constatat ca IF ocupa pe langa cei 250 mp inca o suprafata de 350 mp ocupati dupa parerea mea in mod abuziv si atribuiti de catre comisia judeteana lui IF tot in mod abuziv. Nu cred ca cineva oricine ar fi el ( primar, prefect sau mai stiu eu cine) ar putea sa ia terenul din proprietatea cuiva si sa-l dea altcuiva .
OK. am fost pus in fata faptului implinit si acum incerc sa anulez titlul de proprietate al lui IF , sa fac reconstituirea proprietatii parintilor mei dupa care sa intru in indiviziune cu sora mea.
As vrea sa stiu daca e cineva pe acest forum care sa ma poata ajuta. Locatia este Ploiesti-Prahova.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 14:53, 3 Octombrie 2011
In sectiunea "consultanti" a sait-ului gasiti avocati care isi desfasoara activitatea in zona dvs.
sigur gasiti un avocat in zona.Trebuie cerut anularea titlului lui IF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate? JohnDoe22 JohnDoe22 Buna ziua, am o mica problema. In anul 1992 tatal meu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate, in baza L 18/91, asupra unui teren pierdut in urma ... (vezi toată discuția)