Buna seara!
Va cer ajutorul in urmatoarea situatie:
TT are un baiat din prima casatorie, care s-a terminat cu divort
Cu a doua sotie avea ca bun comun un apartament, sotia a decedat, iar TT a mostenit partea de 1/2 a sotiei. Baiatul din prima casatorie nu a mostenit parte din bunul comun.
A treia casatorie a durat cinci ani fara cateva zile, TT a decedat..
Va rog sa- mi spuneti, cum se impart bunurile in acest caz?
Cu respect kma
Intre fiu( cel din prima casatorie) si sotia supravietuitoare din a treia casatorie.( daca nu exista copii din a doua casatorie). Daca exista copii din a doua casatorie au si ei dreptul la mostenirea tatalui.
Din cate am inteles eu, persoanele cu calitate succesorala sunt : baiatul din prima casatorie, ca si descendent si ultima sotie, ca sot supravietuitor.
Masa succesorala se compune din apartamentul pe care il dobandise in timpul casatoriei cu a doua sotie(dupa moartea acesteia, avand in vedere ca ea nu a avut alti mostenitori, succesiunea a fost culeasa in totalitate de TT, in calitate de sot supravietuitor).
Fiul lui TT dobandeste 3/4 din valoarea apartamentului.
Ultima sotie dobandeste 1/4 din valoarea apartamentului.
Drept la mostenire
...elena
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Mostenitori
julesa
Buna ziua,
Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii).
As vrea sa ... (vezi toată discuția)