avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... REVOCARE DONATIE - SURVENIENTA COPIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

REVOCARE DONATIE - SURVENIENTA COPIL

Buna ziua, am donat o suma de bani cu vreo 2 ani si ceva in urma unui bun prieten aflat la nevoie, cand nu eram casatorit si nu aveam copii. Acum insa, suntem cei mai mari dusmani si vreau sa-i cer inapoi, auzind de aceasta posibilitate. Dar ce vreau sa va intreb, daca donatia e revocata de drept iar el nu vrea sa-mi returneze suma, eu mai trebuie sa-l chem in judecata, achitand taxa de timbru la valoarea solicitata, avocat, timp etc. sau e o procedura mai simpla? Cum opereaza de drept? Am facut un contract de donatie la notar fara sarcini sau alte obligatii din partea lui. Iar de 8 luni am o fetita :love: are tot ce-i trebuie nu acesta e motivul. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Anulare act de vanzare cu procutator de fonduri crisvally crisvally Buna ziua am de pus si eu o o intrebare am cumparat o casa cu act de vanzare cu procurator de fonduri fara clauze procuratorul de fonduri este mama mea .Mama ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de donatie Maya31 Maya31 Buna ziua tuturor Intrebare: exista vreo posibilitate prin care pot anula un contract de donatie fara clauze? Mentionez ca este vorba de un teren care NU ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti vero_vero vero_vero sotul meu a mai fost casatorit si are doi copii majori din prima casatorie,are un apartament obtinut prin partaj voluntar in urma divortului si un teren ... (vezi toată discuția)