avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU ACORDUL AMBELOR PARTI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU ACORDUL AMBELOR PARTI

Va rog sa ma ajutati daca puteti ....
am depus actele de divort cu divortul ambelor parti impreuna cu (ex) sotul meu in vara anului 2010 ..... in martie 2011 avem prima infatisare
As vrea sa stiu daca prima infatisare ni se mai da vreun termen de cateva luni sau se termina atunci divortul.
Eu studiez in alta tara si imi este f greu sa renunta pentru ceva timp sa vin in tara la divort daca doar se da o amanare.
Este posibil sa se termine divortul la prima infatisare sau nu?
Tin sa specific ca indeplinim toate conditiile pentru divort , nu avem copii minori si avem mai mult de un an de casatorie ..... si in cererea de la tribunal am specificat ca aproape 3 ani nu mai locuim impreuna si caz de impacare nu exista.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters188966 , utilizator 22:03, 25 Ianuarie 2011
La primul termen de judecata instanta va verifica consimtamantul ambilor soti -deci va trebui sa fiti prezenti amandoi personal si instanta va ramane in pronuntare., deci incheiati procesul de divort la primul termen de judecata.
Multumesc mult pentru raspuns
eu vroiam sa stiu daca se termina procesul la prima infatisare sa stiu daca vin in tara ..... daca as stii ca se da sigur amanare mi-as lua un avocat
este bn daca se termina la prima infatisare .... sa-mi pot schimba si toate actele totodata
Cat dureaza pana tribunalul iti elibereaza actul de terminare a divortului (acea justificare ca procesul sa incheiat) pentru a-mi putea schimba actele?
multumesc
Termenul de redactare al hotararii este 30 de zile dar poate fi depasit , iar dupa comunicarea hotararii mai aveti un termen de 30 de zile aferent termenului de apel.
Dupa expirarea termenului de apel puteti legaliza hotararea.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+tutela ContSters140722 ContSters140722 Buna, Maine este a doua oara cand nu ma prezint in instanta pentru divort si actiune tutelara (a doua luna). Avem un baietel :O cu varsta de 3 ani. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort in urma acordului de mediere Laura_ Laura_ Buna ziua Am incheiat un acord de mediere prin care am divortat, nu am avut nimic de impartit si nici copii impreuna cu fostul meu sot. Acordul a fost judecat ... (vezi toată discuția)
Divort..:( oanaoanaoana oanaoanaoana Buna seara! Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima ... (vezi toată discuția)