avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort..:(
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort..:(

Buna seara!
Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima infatisare..daca suntem amandoi de acord cu divortul..asta a fost tot? Ca eu stiam ca la prima infatisare judecatorul ii intreaba pe amandoi daca sunt de acord,semneaza, si se stabileste o alta infatisare..cam peste 2 luni,in sedinta publica si ii intreaba daca isi mentin declaratia si atunci abia pronunta divortul.
Timpul este f scurt pt mine..si nu stiu cum e mai bine sa fac..eu nu vreau sa divortez,dar daca zic asta,stiu ca o sa il inraiesc si mai tare,,si as vrea sa stiu exact ce posibilitati am la prima infatisare..stiu si ca nu am cum sa il tin cu forta..
Va multumesc pt intelegere si astept un raspuns...cat mai repede cu putinta.
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 21:30, 10 Noiembrie 2011
asa este ..instanta va acorda inca un termen ''pentru impacare'' daca la al doilea termen situatia nu se modifica, iar divortul se mentine...atunci nu aveti de cat sa va angajati un avocat...si sa va sfatuiti mai bine...:(
p.s. chiar daca nu doriti sa divortati ...va trebui sa mentineti pct. de vedere
nici nu stiti ce ati facut pt mine...mi-ati mai dat o speranta,o sa pot dormi la noapte..in sfarsit...va multumesc frumos.
Credeam ca la primul termen e gata...daca eu spun da...si nu vreau sa il fortez...vreau doar sa isi dea seama ca dupa 10 ani,eu sunt familia lui,nu tipa cu care are o relatie de cateva luni.

Va multumesc inca odata. O seara buna!
Sa stiti ca puteti prelungi mai mult procesul.
daca dansul se prezinta, va prezentati si dvs si zice da, ziceti da.. s-ar putea sa va treziti divortata.
puteti cere un termen sa va angajati avocat.. sau va puteti lega de motivele lui de divort.., sa fiti de acord cu divortul.. dar sa-l cereti din vina lui..
ar fi poate mai bine sa mergeti la un avocat sa vada cererea lui
cererea am primit-o azi..si invoca faptul ca nu ne-am cunoscut destul inainte de casatorie,dar noi am locuit 6 ani impreuna inainte sa ne "luam" cu acte...si mai spune ceva de genul ca vedem diferit viata de familie si cea sociala...fapt care face imposibila casnicia noastra...dar asta dupa 10 ani de relatie?
Eu am vrut sa zic da...ca sunt de acord cu el la tribunal doar pentru ca mi-a zis ca ar vrea sa fac si eu odata cum vrea el..:(
Dar speram sa nu ne divorteze nimeni la prima infatisare...daca ne-ar da un termen de 2 luni..ar fi suficient pt mine..ca daca nici atunci nu isi revine..nu cred ca am ce sa fac.

Alte discuții în legătură

Divort cu intarziere iulian3435 iulian3435 Este posibil ca la o cerere de divort depusa astazi sa primesc ca termen pentru prima infatisare 15.03.2011? Sau pot cataloga ziua de astazi ca fiind cea mai ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Divort CRISTIvarga CRISTIvarga DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)