Buna seara!
Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima infatisare..daca suntem amandoi de acord cu divortul..asta a fost tot? Ca eu stiam ca la prima infatisare judecatorul ii intreaba pe amandoi daca sunt de acord,semneaza, si se stabileste o alta infatisare..cam peste 2 luni,in sedinta publica si ii intreaba daca isi mentin declaratia si atunci abia pronunta divortul.
Timpul este f scurt pt mine..si nu stiu cum e mai bine sa fac..eu nu vreau sa divortez,dar daca zic asta,stiu ca o sa il inraiesc si mai tare,,si as vrea sa stiu exact ce posibilitati am la prima infatisare..stiu si ca nu am cum sa il tin cu forta..
Va multumesc pt intelegere si astept un raspuns...cat mai repede cu putinta.
Oana,
Fruntea sus :) !!!
Fa ce simti tu, ce spune inima ta...
Evident, nu poti tine pe cineva cu forta langa tine...insa e posibil ca acest ragaz (pe care il acorda instanta sa fie benefic casniciei si sa va impacati...)..e bine sa soliciti la primul termen , o amanare in vederea angajarii unui aparator... :)
toate bune...
Daca la primul termen de judecata incheiati un acord prin care ambii soti solicita desfacerea casatoriei prin acordul lor si totodata convin si asupra numelui ce il veti purta dupa desfacerea casatoriei , se va trece la judecarea cererii fara administrare de probe si divortul se va incheia de la primul termen de judecata , deci fara sa se mai acorde nici un termen de gandire.
Daca nu sunteti hotarata, solicitati la primul termen de judecata, acordarea unui nou termen necesar angajarii unui aparator.
In cazul dumneavoastra cea mai buna solutie este sa parcurgeti procedura medierii. Mediatorul este singura persoana pregatita profesional pentru a va rezolva situatia dumneavostra. Cereti instantei de judecata un termen de 3 luni pentru parcurgerea procedurii medierii. Termenul acordat va fi de minim 2 luni. Contactati un mediator autorizat in localitatea dumneavoastra si urmati procedura medierii. Daca sunt sanse sa va salvati casnicia, mediatorul este singura dumneavoastra solutie. Daca aveti timp pana la primul termen, incheiati cu un mediator un contract de pregatire a medierii, acest contract il veti duce in instanta la primul termen si cereti suspendarea procesului pe durata medierii.
Divort
CRISTIvarga
DACA SOTIA A INVENTAT UN MOTIV DE DIVORT CAND EA DE FAPT AVEA PE ALTCINEVA,POATE PIERDE PROCESUL?LA 3 SAPTAMANI DUPA CE M-A DAT AFARA DIN CAMINUL CONJUGAL SI-A ... (vezi toată discuția)