avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

buna ziua!
am un var care a fost condamnat pentru omor la 15 ani de inchisoare. problema este ca nu el a omorat. a ia dat decat o palma la o batrane in casa la ea, cand la prins el a recunoscut precum ca el a omorato cu care a fost si cu un alt baiat care ala a sarvarsit fapta. el plecase. se mai poate face ceva in privinta asta???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:22, 26 Ianuarie 2011
Sa exercite toate caile de atac: apel, recurs.
Daca exista probe care sa ii sustina nevinovatia, sa le foloseasca.
Poate e cazul si de calea de atac extraordinara a revizuirii sau a contestatiei in anulare, cine stie...
Cand a fost pronuntata sentinta ?
In ce stadiu se afla dosarul ?

Este foarte greu de spus fara a se studia dosarul si a se discuta direct cu inculpatul.
Sa declare apel daca se afla in termenul de apel si sa plateasca un avocat pentru a se analiza probele de la dosar.
eu stiu ca a recunoscut ca el a omorat-o dar nu a fost asa. decat i-a dat o palma. asta dupa cat stiu eu nu este omor, poate se ajunge la lovituri cauzatoare de moarte cel mult, cam cat m-ar costa un avocat pentru verificarea dosarului si in ce stadiu este.
Probabil a fost condamnat ca si complice. Atunci pedeapsa poate sa fie ca pt autor.
In calitate de prieten nu aveti dreptul sa studiati dosarul, dar puteti verifica pe portalul just.ro.

Alte discuții în legătură

Buna. am urmatoarea problema. fratele meu e arestat pentru tentativa ... Coryna1985 Coryna1985 Buna. Am urmatoarea problema. Fratele meu e arestat pentru tentativa de omor desi el spune ca nu-i vinovat. Am văzut câteva nereguli pe durata procesului de ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Termen legal recurs si formulare (penal) vm85 vm85 Buna seara, Va rog dati-mi un sfat, deoarece sunt putin cam speriat in acest moment. Sunt inculpat intr-un dosar penal, am fost arestat preventiv timp de 5 ... (vezi toată discuția)