buna ziua!
am un var care a fost condamnat pentru omor la 15 ani de inchisoare. problema este ca nu el a omorat. a ia dat decat o palma la o batrane in casa la ea, cand la prins el a recunoscut precum ca el a omorato cu care a fost si cu un alt baiat care ala a sarvarsit fapta. el plecase. se mai poate face ceva in privinta asta???
Sa exercite toate caile de atac: apel, recurs.
Daca exista probe care sa ii sustina nevinovatia, sa le foloseasca.
Poate e cazul si de calea de atac extraordinara a revizuirii sau a contestatiei in anulare, cine stie...
Este foarte greu de spus fara a se studia dosarul si a se discuta direct cu inculpatul.
Sa declare apel daca se afla in termenul de apel si sa plateasca un avocat pentru a se analiza probele de la dosar.
eu stiu ca a recunoscut ca el a omorat-o dar nu a fost asa. decat i-a dat o palma. asta dupa cat stiu eu nu este omor, poate se ajunge la lovituri cauzatoare de moarte cel mult, cam cat m-ar costa un avocat pentru verificarea dosarului si in ce stadiu este.
Probabil a fost condamnat ca si complice. Atunci pedeapsa poate sa fie ca pt autor.
In calitate de prieten nu aveti dreptul sa studiati dosarul, dar puteti verifica pe portalul just.ro.