avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

Buna ziua, as vrea sa cer o lamurire de la cineva din domeniu. Pe 12 ian am ramas in pronuntare intr-un proces. Pana acum nu mi-a venit nimic acasa pt a ma instinta despre decizia instantei. Maine se fac 15 zile de la pronuntare. In caz ca as vrea sa fac recurs la decizia instantei, mai pot face atata timp cat au trecut 15 zile de la data ramanerii in pronuntare?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:33, 26 Ianuarie 2011
Sunteti parte vatamata,sau inculpat?

Trebuia sa va prezentati a doua zi dimineata la judecatorie sa intrebati ce solutie sa dat.asa se face de obicei.Nu va zis judecatorul?

Mergeti la judecatorie,la grefier sau la arhiva,si intrebati de dosarul dumenavoastra
de solutia data,si vedeti daca sunteti in termen.

Normal trebuia sa soseasca in cateva zile de la pronuntare,sentinta prin posta.
Nu mai sunteti in termenul de recurs, in penal termenul este de 10 zile .Daca nu ati fost prezent la dezbateri si la pronuntare puteti fi repus in termenul de recurs. Daca ati fost prezent , termenul in care puteati declara calea de atac era de 10 zile de la pronuntare.Daca insa ati lipsit atat la dezbateri , cat si la pronuntare,chiar daca ati fi fost reprezentat( in cazul in care prezenta dvs. nu era obligatorie), termenul curge de la comunicare copiei de pe dispozitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
Mergeti la arhiva sa va informati.
Daca sunteti inculpat si riscati sa ajungeti la inchisoare vorbiti cu avocatul sa mearga.
Recurs nu mai puteati declara oricum.
Daca este dosar civil, da.
Daca este vorba de un dosar penal, nu prea mai aveti sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procuror cercetasa cercetasa recurs loviri si alte violente cum aflu daca a facut recurs si procurorul impotriva mea -inculpat? daca nu am avocat pot vedea dosarul la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca DCristianC DCristianC daca la ultimul termen al unui proces judecatorul spune ca sentinta e in pronuntare, hotararea judecatoreasca imi vine la domiciliu? daca da in cat timp ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog! recurs la condamnare se poate ? ati24 ati24 buna ziua am mai scris in acest forum cu acest subiect este vb de o inselaciune de 3000 de euro a 15 persoane cu niste locuinte anl . Acuma am primit ... (vezi toată discuția)