avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta in Sanatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta in Sanatate

Un angajat care indeplineste in martie 2011 conditiile de pensionare limita de varsta in sanatate , poate sa mai lucreze pana la primirea deciziei de pensionare sau trebuie sa- i inceteze contractul de munca ?
Va rog sa ma ajutati cu un act normativ sau lege.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 26 Ianuarie 2011
Nu am cum sa va ajut, in Legea nr. 263/2010 nu mai exista o prevedere asemanatoare art. 41, alin. (5) si alin. (6) din Legea nr. 19/2000. Potrivit art. 56 Codul muncii, contractul de munca al angajatului inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare alexix alexix va rog sa-mi spuneti avand in vedere art 56 lit.d asa cum a fost modificat de legea 49/2010 si legea 263/2010 spuneti-mi care este momentul incetarii cim?cel ... (vezi toată discuția)
Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Avem o situatie deosebita si va rugam sa ne ajutati. Avem o angajata care indeplineste cumulativ conditiile de pensionare limita de varsta, adica ... (vezi toată discuția)