avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligativitate incheiere Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligativitate incheiere Contract colectiv de munca

Buna ziua,
Firma la care lucrez are in decembrie 2010 un nr. de 23 angajati cu CIM, din care 1 este in CIC si 1 este angajat cu timp partial.Pe langa asta, firma desfasoara 2 tipuri de activitati, adica 8 angajati lucreaza in comert iar restul in productie. Acum vine intrebarea : Este firma obligata sa incheie contract colectiv de munca? Nr. de angajati prevazut de L 130/1996 se refera la personalul angajat cu norma intreaga sau la nr. mediu de angajati in anul precedent? Pentru ca anul trecut din 23 de angajati 2 au fost in CIC, deci am lucrat doar cu 21 de persoane. Deci, ce sa fac? In urmatoarele 2 luni se preconizeaza o reducere de personal (este vorba de 4 persoane). Mai trebuie intocmit CCM?

Astept sfaturi
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 26 Ianuarie 2011
Deocamdata nu exista nicio lege in Romania care sa va oblige sa incheiati CCM la nivel de unitate.
Obligatorie este doar negocierea contractului nu si incheierea lui.
Oricum amenda este foarte mica.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Multumesc,
Intradevar legea prevede doar obligativitatea negocierii. Asadar, firma trebuie sa initieze negocierea, chiar daca nu se incheie CCM pe unitate, deci pot sa "supravietuiesc" cel putin 12 luni si numai cu aceasta negociere nefinalizata, nu?

O zi placuta !
Da, se poate supravietui ...insa in acest caz, vor fi aplicabile prevederile c.c.m.-ului incheiat la nivel superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de unitate mamon mamon Buna seara!Firma la care lucrez,firma cu capital privat,are 50 de angajati.In activitatea de zi cu zi a departamentului resurse umane ,pe langa Codul Muncii ... (vezi toată discuția)
Angajator care face recurs la neplata 1 salar compensator cuvenit unui angajat brezan brezan Am fost disponibilizata in luna iuli 2009 cf. Art 65. din Codul Muncii. Am dat in judecata angajatorul pt. plata unui salariu compensator in cf. cu: 1. Art.8 ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura madylumy madylumy buna ziua, am si eu nevoie de ccm la nivelul ramurii industriei alimentare pentru codul 1071, care se aplica pe anul 2011, nu am gasit nicaieri, pentru ca o ... (vezi toată discuția)