avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cai extraordinare de atac
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cai extraordinare de atac

Vreau sa stiu care sunt caile de atac extraordinare? Anultrecut am dat o petrecere privata in curtea casei noastre. Pe la orele 22 si jumatate au venit cei de la politie sa ne avertizeze ca muzica este prea tare si ca distractia s-a terminat. Asa am facut am oprit muzica si fiecare au plecat la casele lor. Dupa o saptamana ne-am pomentit cu doua amenzi de la jandarmerie si de la politie, fiecare cu cate 500 Ron. Am facut planegere contraventionala si ca probe am cerut sa fie adus si martorul asistent. Acesta nu a venit la primul termen si a fost adus cu mandat si amendat de catre instanta. A recunoscut baitul ca nu ne cunoaste ca cei de la politie au fost dupa el sa semneze procesul verbal. Martorul nostru a spus ca politia nu a legitimat pe nimeni, ca nu a fost intocmit procesul verbal in fata noastra. Am dus inregistrari video cu ceea ce a facut politia in acea seara la noi in curte. Cert este ca am pierdut ambele procese, ca noi de jandarm nici nu stiam ca a fost la noi in acea seara. Ambele pronuntari sunt irevocabile. Ce mai pot eu sa fac? Care mai este calea de atac in aceste conditii? Pot face revizuirea dosarelor?
Nu am ajuns in recurs cu aceste dosare, au ramas irevocabile in fond, la Jud. Buftea. Martorul a fost clar intrebat de catre instanta unde a fost semnat procesul vb. El a spus ca politia s-a dus dupa el in post si a semnat acel proces vb., ca nu ne cunoste si ca in acea seara el se afla in post. ca nu stie despre ce este vb in acel dosar si ca de ce a fost chemat el la proces. Avem declaratia lui. Stiu ca mica reforma nu-ti mai da dreptul la nicio cale de atac, acesta este motivul pt care intreb daca exista cale de atac extraoridinara. Imi este foarte clar ca in ambele procese cele doua judecatoare au discutat. asta a fost si motivul pt care pr au fost amanate pana ieri.Intr-un dos ne-am jud cu jandarmeria si in al doilea cu politia. In cel cu politia nu ni s-a admis proba cu martorul asistent si nici pozele dupa inregistrarile video iar in cel cu jandarmeria unde pe inregistrari nici nu apare ca a fost la locatie ne-a admis proba cu martorul asitent si ca desii a recunoscut ca nu ne cunoaste tot am pierdut.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
steluta nastase, utilizator
Cel mai recent răspuns: steluta nastase , utilizator 14:14, 26 Ianuarie 2011
Cai extraordinare de atac:

contestatia in anulare:

Art. 317, cod procedura civila: - Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele mai jos aratate, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe caile ordinare de atac:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.

Revizuirea:

Art. 322. - Revizuirea unei hotarari ramase definitiva in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri:
1. daca dispozitivul hotararii cuprinde dispozitii potrivnice ce nu se pot aduce la indeplinire;
2. daca s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut, ori s-a dat mai mult decat s-a cerut;
3. daca obiectul pricinii nu se afla in fiinta;
4. daca un judecator, martor sau expert, care a luat parte la judecata, a fost condamnat irevocabil pentru o infractiune privitoare la pricina sau daca hotararea s-a dat in temeiul unui inscris declarat fals in cursul sau in urma judecatii, sau daca partea care a jurat* a fost condamnata irevocabil pentru fals;
5. daca, dupa darea hotararii, s-au descoperit inscrisuri doveditoare, retinute de partea potrivnica sau care nu au putut fi infatisate dintr-o imprejurare mai presus de vointa partilor, ori daca s-a revizuit hotararea unei instante penale sau administrative pe care ea s-a intemeiat;
6. daca statul ori alte persoane juridice de drept public sau de utilitate publica, disparutii, incapabilii sau cei pusi sub curatela sau consiliul judiciar* nu au fost aparati de loc sau au fost aparati cu viclenie de cei insarcinati sa-i apere;
7. daca exista hotarari definitive potrivnice date de instante de acelasi grad sau de grade deosebite, in una sau aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate.
Aceste dispozitii se aplica si in cazul cand hotararile potrivnice sunt date de instante de recurs. In cazul cand una dintre instante este Curtea Suprema de justitie, cererea de revizuire se va judeca de aceasta instanta;
8. daca partea a fost impiedicata sa se infatiseze la judecata si sa instiinteze instanta despre
aceasta, dintr-o imprejurare mai presus de vointa sa.

Daca va incadrati intr-unul dintre aceste motive, puteti promova calea extraordinara de atac.

Succes! Este insa curios cum de, instanta de fond si cea de recurs, au respins plangerea, in conditiile in care martorul a confirmat varianta dumneavoastra.
Nu am ajuns in recurs cu aceste dosare, au ramas irevocabile in fond, la Jud. Buftea. Martorul a fost clar intrebat de catre instanta unde a fost semnat procesul vb. El a spus ca politia s-a dus dupa el in post si a semnat acel proces vb., ca nu ne cunoste si ca in acea seara el se afla in post. ca nu stie despre ce este vb in acel dosar si ca de ce a fost chemat el la proces. Avem declaratia lui. Stiu ca mica reforma nu-ti mai da dreptul la nicio cale de atac, acesta este motivul pt care intreb daca exista cale de atac extraoridinara. Imi este foarte clar ca in ambele procese cele doua judecatoare au discutat. asta a fost si motivul pt care pr au fost amanate pana ieri.Intr-un dos ne-am jud cu jandarmeria si in al doilea cu politia. In cel cu politia nu ni s-a admis proba cu martorul asistent si nici pozele dupa inregistrarile video iar in cel cu jandarmeria unde pe inregistrari nici nu apare ca a fost la locatie ne-a admis proba cu martorul asitent si ca desii a recunoscut ca nu ne cunoaste tot am pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut plangerea contraventionala, ce cai de atac am impotriva hotararii judecatoresti? liazugravu liazugravu Buna ziua. Agitatie si aglomeratie in oras , vine Boc si Udrea. Dupa ce am parcat ,am fost oprita (agresiv verbal) pe trotuar de un agent de circulatie la 10m ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)
Durata rejudecare proces partaj bunuri comune mere mere Buna ziua, As dori sa aflu mai multe despre ce inseamna rejudecarea unui proces de partaj bunuri comune,ce dureaza de 4 ani. Procesul de partaj bunuri ... (vezi toată discuția)