avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces cu fiscul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces cu fiscul

Buna ziua.
Am o speta destul de complicata. Am cumpaat o firma in anul 2007 si nu am primit arhiva de acte contabile. In urma unui control de la finante mi-a fost gasita o factura neinregistrata si a inceput un control mai amplu, in urma caruia mi-au scos din burta niste datorii pe asazisa existenta a unui stoc de marfa de cca. 150 mil. vechi, ceva restante in urma contractelor de munca ale angajatilor (sau asa am inteles eu), dar firma nu a avut angajati, am scos tot dosarul de la AJOFM si nu sunt restante si niste bani in casa, care au fost contabilizati gresit, deoarece ei nu au existat niciodata. Cel mai rau lucru nu sunt numai aceste datorii, din care unele pot fi adevarate, dar penalitatile ajung la niste sume halucinante pentru o firma care avea o cifra de afaceri de cca. 280 mil. vechi pe an.
1. Ce se poate face in legatura cu aceste presupuse datorii ?
2. Ce se poate face in legatura cu penalitatile?
3. Exista vre-o cale de a scapa cat mai ieftin din aceasta situtie?
Va multumesc.
singura dvs sansa este sa contestati actul de control. discutati cu un avocat care sa va sfatuiasca cu privire la probatoriul cauzei, la redactarea plingerii astfel incit sa maximizati sansele.

de regula nu veti avea sanse de cistig in cadrul procedurii prealabile deci pregatiti-va de un litigiu in instanta. nu uitati ca nu este suspendata executarea silita a sumelor prevazute in actul de control.
Adica ..., ce inseamna ca nu este suspendata executarea silita a sumelor?
Nu am bunuri imobile sau mobile ce pot fi executate....

P.S. Am uitat sa adaug ceva foarte important: mi-au facut dosar de urmarire penala pentru evaziune fiscala si delapidare, din cauza facturii neinregistrate si a lipsei banilor din casa, asa ca oricum ajungem in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
BogdanChirovan, utilizator
ptr inceput se va incepe poprirea conturilor. daca aveti activitate comerciala, toate sumele incasate prin banca vor pleca catre fisc chiar daca faceti contestatie.

daca sumele depasesc 45.000 ron se poate cere falimentul firmei.
matahachiro a scris:

ptr inceput se va incepe poprirea conturilor. daca aveti activitate comerciala, toate sumele incasate prin banca vor pleca catre fisc chiar daca faceti contestatie.

daca sumele depasesc 45.000 ron se poate cere falimentul firmei.

Ok. Da depasesc 45.000 sunt undeva pe la 85.000.
Deci se poate cere falimentul si legea falimentului imi ofera o oarecare protectie?
Va multumesc pentru informatii.
procedura va ofera si protectie (in sensul ca orice executare silita se suspenda iar penalizarile sunt stopate) insa exista si riscuri in sensul ca in functie de elementele concrete se poate atrage raspunderea personala a administratorului.

aca sunteti convins de injustetea actului de control incercati anularea sau modificarea lui. Nu uitati ca exista un termen de 15 zile pentru contestarea sa.

Alte discuții în legătură

Aplicarea retroactiva.... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,as avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea speta:in urma cu 4 ani si ceva,am adus din germania o masina,la vama in baza contractului de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata leasing gigelas gigelas Buna ziua, Ce voi intreba aici,are legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)