avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sulta incompleta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sulta incompleta

Buna Ziua,
Pentru ca exprimarea mea in ale" expertilor" este deficitara, voi incerca sa va spun faptele si ceaa ce doresc:
-in curand voi primi o Hot Jud prin care sunt obligata la plata unei sulte rezutate din partaj, catre fostul sot
-am o Hot Jud prin care fostul sot trebuia sa platreasca o anumita suma de bani ca pensie alimentara pentru copilul nostru, dar plateste lunar cam jumatate din cat scrie in hotarare. In acest sens i-am trimis o notificare, dar nu s-a sinchisit sa-mi raspunde si este aproape impsibila executarea lui avand in vedere ca locuieste in Canada.
Intrebarea mea... atunci cind voi plati sulta pentru apartament , pot sa scad valoarea neplatita din pensia alimentara? Cum se procedeaza?
si inca o intrebare, pe parcursul procesului de partaj a avut un procurator ( cred ca asa se cheama) -tatal lui, cand va trebui sa platesc sulta este obligatoriu sa o platesc reclamantului ? sau pot sa o platesc si tatalui lui? Sau cum se procedeaza?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:00, 27 Ianuarie 2011
va rog, poate ma ajuta cineva...
Nimeni nu isi face dreptate singur.
Pentru neplata pensiei de intretinere asa cum scrie in hotarare ii puteti face plangere penala. Puteti, de asemenea, depune eforturi pentru punerea in executare a hotararii in Canada.
In ceea ce priveste sulta, dumneavoastra sunteti obligata sa ii dati cat a dispus instanta.
De ce nu mergeti la un executor pentru punerea in executare a hotararii privind pensia alimentara? Puteti apoi sa depuneti sulta intr-un cont pe numele fostului sot; aduceti la cunostinta executorului contul in care ati depus banii, iar acesta va face poprirea in vederea recuperarii restantei la pensia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara Sophia123 Sophia123 Se Poate cere prin instanta plata pensiei alimentare Pana la majorat si scazuta din sulta Am doi copii cu fostul sot, pensie alimentara de 200 lei de copil , ... (vezi toată discuția)
Refuz poprire pensie de intretinere vldstf vldstf Un individ X este obligat prin hot. jud. definitiva sa plateasca pensie de intretinere in favoarea copilului. Ca de obicei, acesta nu plateste si fosta sotie e ... (vezi toată discuția)