am vazut ca din 2008 s-au postat niste intrebari legate de infiintarea unui camin de batrani. am tot cautat in forum si nu prea am gasit f multe postari :(( ar fi posibil sa primesc ceva detalli legate de acest domeniu? :D
1) Cladirile in care functioneaza camine de batrani trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legale (exista niste normative privind proiectarea caminelor de batrani).
Cele mai mari pretentii sunt pe linie sanitara si a situatiilor de urgenta (pompieri).
In principiu, o astfel de locatie trebuie sa aiba hidranti interiori, usi antifoc, etc.
2) Cel mai important demers, pentru a functiona in acest domeniu, este acela de Acreditare ca furnizor privat de servicii sociale, obtinuta de la Comisia de acreditare din cadrul Directiei locale din subordinea Ministerului Muncii.
Furnizorii privaţi sunt:
- asociaţii şi fundaţii, cultele religioase si orice alte forme organizate ale societatii civile;
- persoane fizice autorizate în condiţiile legii;
- organizaţii internaţionale de profil;
- filiale şi sucursale ale asociaţiilor şi fundaţiilor internaţionale recunoscute in conformitate cu legislaţia în vigoare.
Furnizorii menţionaţi mai sus trebuie să aibă prevăzut în mod obligatoriu în actul de înfiinţare acordarea de servicii sociale.
Informatii gratuite (normele de acreditare, etc) puteti obtine tot de la Directia locala din subordinea Ministerului Muncii.
De ce nu se poate un camin de batrani prin intermediul unui SRL?
In codul caen exista un astfel de obiect de activitate si mai mult sunt camine care functioneaza astfel.