Buna ziua, am si eu o intrebare la care sper sa gasesc raspuns la dumneavoastra. doresc ca impreuna cu sotia sa adoptam un copil a carui varsta este in prezent de 1 an. intrebarea mea este daca unul din parinti poate beneficia de acest stimulent de insertie de 500 de ron sau care sunt beneficiile data fiind varsta copilului.
Va multumesc!
In primul rand atunci cand infiezi un copil primul si cel mai important "beneficiu" este insusi copilul, daca dvs va ganditi la beneficii materiale ce rezulta din asta adoptie eu va sugerez sa va orientati catre alt business, un copil este o responsabilitate nu o afacere.
Domnule nego_777 - cam deplasat raspunsul dvs!
Sa infiezi un copil e un lucru frumos, superb, dar mi se pare dovada de responsabilitate si inteligenta sa-ti pui si problema intretinerii lui.
Domnule adrian, copilul beneficiaza, in primul rand, de alocatie - 200 lei pana la 2 ani si 43 lei dupa.
Dvs, ca parinti, puteti beneficia de: deducere de impozit, concediu de crestere si ingrijire conform legii valabile la data adoptiei (din cate inteleg, ar fi OUG111/2010). In conditiile in care inteleg ca acest copil are deja un an, puteti opta doar pentru varianta cu 75% pana la 2 ani, plafonat la 1400 lei.
Pentru finalizarea adoptiei, copilul trebuie sa petreaca in familia dvs 90 de zile "de proba" - va recomand sa cereti plasamentul simplu timp de 90 de zile care va echivala aceasta perioada de proba, cu diferenta ca veti primi in plus si indemnizatia de plasament de 97 lei lunar. (aveti grija, aceasta se acorda incepand cu luna calendaristica urmatoare, deci ar fi de preferat sa faceti actele la sfarsitul lunii).
In rest - bafta, succes si felicitari!
Sa inteleg ca atunci cand cineva intreaba despre ce beneficii ar putea obtine prin adoptia unui copil eu ar trebui sa aplaud... presupun ca asta v-a ofensat...
Respectiva persoana nefiind sigura ca poate intretine copilul si mai mult se intereseaza daca nu cumva i-ar putea da statul, eventual moka, ceva banuti.
Ca sa nu lungim discutia, daca nu sunteti sigura ca prin mijloace proprii, altele decat cele puse la dispozitie de stat, puteti intretine un copil, sfatul meu este sa o lasati balta; orice om cu mai mult de 2 neuroni poate realiza ca din ceea ce ofera statul moka nu se poate creste un copil, si mai mult statul cauta inca metode sa reduca cheltuielile, ceea ce inseamna ca si nimicul pe care il da poate disparea oricand.
Am si eu o curiozitate: de unde anume ati tras concluzia ca respectivul domn doreste sa infieze un copil in vederea obtinerii unor avantaje materiale?!
Sau ar trebui sa dea dovada de "bun simt" (a se citi tampenie) si sa refuze alocatie, indemnizatie etc doar din "noblete", nu? Cam asta sugerati. Adica eu, ca mama, care dau nastere unui copil, sunt o materialista pentru ca intreb care sunt DREPTURILE materiale ale mele si ale copilului. In concluzie sugerati ca toate mamele cu "bun simt" si "constiinta" sa nu indrazneasca sa intrebe de alocatie sau indemnizatie, ca nu da bine, si nici macar sa nu beneficieze de ea.
Domnule, sunt curioasa - aveti copii? Nu cred.
1. Viata mea personala ma priveste si nu sunt dispus sa o discut in public cu oricine; motiv pentru care vad curiozitatea dvs. deplasata.
2. Nu am spus nicaieri ca ar trebui sa refuze indemnizatiile date de stat.
3. Eu nu sugerez absolut nimic, exprim cat se poate de clar ceea ce gandesc.
4. Concluzia pe care am tras-o eu este cat se poate de evidenta; persoana respectiva nu a infiat inca, se intereseaza cam ce ar obtine prin aceasta infiere, deci aceste "beneficii" vor inclina in favoarea sau in defavoarea deciziei finale. Iar eu am spus ca aceste nimicuri pe care statul le mai scapa printre degete inca, sunt infime pentru a putea creste un copil si mai ales nesigure.
Iar pentru cultura dvs generala, cunosc personal cazuri de persoane care au adoptat copii si ulterior i-au dus inapot din cauza ca nu si-au mai permis, efort prea mare, etc; iar ceea ce inseamna asta pentru un copil, sunt convins ca poate realiza oricine, chiar si daca nu are copii...
In concluzie, am marea rugaminte sa nu imi mai rastalmaciti afirmatiile si tin sa va asigur ca nu ascund niciun mesaj subliminal sau ce vi se mai pare dvs ca vi s-ar sugera in afara de ceea ce se afirma cat se poate de clar...
Iar daca dvs considerati ca cuantumul indemnizatiilor date de stat trebuie sa fie luate in seama atunci cand vrei sa faci o adoptie eu unul consider discutia incheiata.
Pensie alimentara
padurariu
eu am divortat de sotul meu avem un copil infiat din hotarare a ramas la mine el trebuie sa plateasca 500 ron in fiecare luna ,cum am ramas in urma divortului ... (vezi toată discuția)