Buna ziua. Imi puteti spune unde gasesc detalii despre cum se completeaza adeverinta pentru o persoana care intra in concediu crstere copil. Multumesc.
Daca ai nevoie de formularul adeverintei pe care o emite angajatorul la solicitarea persoanei care intra in CIC,
1. il poti gasi in normele de aplicare a OUG 148/2005,
2. sau poti intra pe site-ul Ministerului muncii si la Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor , Anexa 2, gasesti formularul de adeverinta.
Daca ai nevoie de informatii de ce anume trebuie inscris in cerintele din adevrinta, revin-o cu un mesaj :).
m-ar fi ajutat sa stiu cum se completeaza adeverinta pt fiecare camp (bineinteles, in afara de datele salariatei:D). Am adeverinta, dar n-am mai completat asa ceva. Copilul s-a nascut pe 31.12.2010
Cred ca aceasta sectiune din adeverinta ridica probleme :)
Ca atare,
...
I. Referitor la îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului:3
în perioada de la ....ia in calcul toate certificate medicale emise de medic si treci data de inceput si data de sfarsit (primul + ultimul certificat medical) până la ............................... a beneficiat de indemnizaţie de maternitate;
la data de calculezi 42 de zile dupa nastere (vezi certificat nastere copil!) se împlinesc cele 42 de zile din concediul de lăuzie;
în perioada de la .................-.................. până la ................-.............. a beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului;
începând cu data de ziua imediat urmatoare ultimei zile de concediu medical cu codul "sarcina si lauzie", respectiv data suspendarii contractului individual de munca se aprobă concediul pentru creşterea copilului.
- de la (zi/luna/an) .... 31.12.2009... pana la (zi/luna/an) ..31.12.2010..
Pe verso, la adeverinta, in lunile in care a primit indemnizatia aferenta concediilor medicale, scri: "indemnizatie concediu medical"