avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cic 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cic 2 ani

Buna ziua. Imi puteti spune unde gasesc detalii despre cum se completeaza adeverinta pentru o persoana care intra in concediu crstere copil. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 13 Aprilie 2011
Daca ai nevoie de formularul adeverintei pe care o emite angajatorul la solicitarea persoanei care intra in CIC,
1. il poti gasi in normele de aplicare a OUG 148/2005,
2. sau poti intra pe site-ul Ministerului muncii si la Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor , Anexa 2, gasesti formularul de adeverinta.

Daca ai nevoie de informatii de ce anume trebuie inscris in cerintele din adevrinta, revin-o cu un mesaj :).
m-ar fi ajutat sa stiu cum se completeaza adeverinta pt fiecare camp (bineinteles, in afara de datele salariatei:D). Am adeverinta, dar n-am mai completat asa ceva. Copilul s-a nascut pe 31.12.2010
Cred ca aceasta sectiune din adeverinta ridica probleme :)
Ca atare,
...
I. Referitor la îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului:3
 în perioada de la ....ia in calcul toate certificate medicale emise de medic si treci data de inceput si data de sfarsit (primul + ultimul certificat medical) până la ............................... a beneficiat de indemnizaţie de maternitate;
 la data de
calculezi 42 de zile dupa nastere (vezi certificat nastere copil!) se împlinesc cele 42 de zile din concediul de lăuzie;
 în perioada de la .................-.................. până la ................-.............. a beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului;
 începând cu data de ziua imediat urmatoare ultimei zile de concediu medical cu codul "sarcina si lauzie", respectiv data suspendarii contractului individual de munca se aprobă concediul pentru creşterea copilului.
- de la (zi/luna/an) .... 31.12.2009... pana la (zi/luna/an) ..31.12.2010..

Pe verso, la adeverinta, in lunile in care a primit indemnizatia aferenta concediilor medicale, scri: "indemnizatie concediu medical"

ok. multumesc. dar daca intr-o luna a avut si medical si a muncit sicateva zile scriu indemnizatie concediu + salariu?
Da

Alte discuții în legătură

Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in ccc2 suciugeorgeta suciugeorgeta Am o salariata care a terminat ccc1 pe 15.04.2011 si a nascut pe 18.04.2011. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa fac decizie de incetare a suspendarii cim cu ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)