avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil

.
CONFORM CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL , IN ART 51 SE STIPULEAZA CA SE VA PLATI DE UNITATE, MAMEI UN "SALARIU MEDIU PE UNITATE" PENTRU NASTEREA FIECARUI COPIL IAR IN CAZ CA ACEASTA NU ARE SERVICIU DREPTUL ACESTA II REVINE SOTULUI DE LA LOCUL DE MUNCA AL ACESTUIA.
SOTIA MEA LUCREAZA IN INVATAMANT(INVATATOARE) IAR CONTABILA I-A SPUS CA ATUNCI CAND S-AU FACUT REDUCERILE PENTRU BUGETARI S-A REDUS SI ACEASTA PRIMA CONSTAND INTR-UN SALARIU MEDIU PE UNITATE.
ESTE ADEVARAT ACEST LUCRU , CHIAR DACA ESTE STIPULAT IN CONTRACTU COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL ?
IN CAZ CA NU POATE RIDICA SOTIA ACEST DREPT , IL POATE RIDICA SOTUL ,SAU IN CAZUL ACESTA NU ARE DREPTUL ?
Cel mai recent răspuns: IIN , utilizator 22:08, 29 Ianuarie 2011
Este foarte importanta sursa financiara, daca este din salarii atunci inspectoratele trebuie sa suplimenteze cu sumele respective, daca nu aceste sume se dau de primarie ca protectie sociala. Ministerul ar trebui sa aiba o pozitie oficiala pentru toate scolile, pentru ca este posibil ca cele care actioneaza in instanta sa castige si sa primeasca, celelalte nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2011
IIN, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate oanacarlan oanacarlan Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti daca se mai acorda un salariu mediu pe unitate!V-am trimis ce am gasit referitor la acest drept.Va multumesc! După ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate pt nou nascut daniellem daniellem Buna ziua!Urmeaza sa nasc in 2 - 3 saptamani iar firma la care lucrez ( invatamant ) mi-a spus ca anul acesta nu au buget pt salariul de nou nascut.In aceste ... (vezi toată discuția)