Pai primaria a emis titlul. Actele pe care le am sunt extras din cartea funciara din 1940 inclusiv schite cu terenul, doar ca cei de la primarie banuiesc ca ''l-au impropietarit'' pe vecinul din dreapta mea cu cei 400 de m ai mei doarece este nepotul inginerului din primarie.eu am fost acolo cu actele si mi-a zis ca nu are rost sa fac cerere ca au trecut 3 ani de cand sa emis titlul si e tarziu acum .multumesc pentru raspuns
fara sa va demoralizez eu va spun ca mai mereu "banca are castig" daca ma intelegeti ce vreau sa spun. este normal ca nimeni din Primarie sa nu fie interesat sa va dea dvs. dreptate caci ei se stiu intre ei si fac multe.
v-am spus...pe vorbe nu veti face nimic, orice vi s-ar spune cereti informatii in scris. caci e foarte usor sa trantesti un "e tarziu", "s-au facut 3ani"....etc. cuiva care normal nu are competenta sa judece sau nici macar nu stie despre ce e vorba.
asa am tot fost si eu dusa cu zaharelul pana am luat atitudine.
deci...ca sa va scot putin din ceata (sau sa va bag mai mult) haideti sa intelegeti putin ce dorea omu cu acei "3ani" sa zica:
__decretul nr.167/1958: termenul de 3ani aplicabil unor sume aflate in depozite
__codul civil: termenul de 3ani: pentru o actiune recursorie a creditorilor contra mostenitorilor beneficiari sau legatarilor, prevazute de art.722
__codul de procedura civila: termenul de 3ani prevazut de art.520 pentru revendicarea unui imobil adjudecat la licitatie publica
__alte acte normative: termenul de 3 ani pentru revendicarea bunurilor culturale furate sau exportate ilegal
deci...va aflati in vreuna din aceste situatii? nu....si atunci care 3 ani? de pe luna?
mai ales ca "termenul general de prescriptie este de 3 ani, pentru drepturile de creanta, respectiv 30ani pentru drepturile reale prescriptibile extinctiv dar cel mai important drept real, dreptul de proprietate, nu este insa prescriptibil extinctiv.
ori acolo in titlu s-a facu o eroare/greseala/omisiune ce trebuie indreptata daca ziceti ca aveti dovezi asa ca parerea mea este ca domnii vor sa va dea inapoi si sa va descurajeze ca sa nu mergeti mai departe caci mai departe dupa cum vad ar trebui in instanta...ca de obicei. dar ca sa vedeti daca merita va trebui sa vorbiti cu un avocat sa studieze problema.
Cu tot respectul, dar nulitatea relativa a unui titlu de proprietate emis in baza legilor fondului funciar poate fi invocata in termen de 3 ani de la data emiterii titlului. Nulitatea absoluta poate fi invocata oricand, insa acest motiv nu se inscrie intre cele enumerate de art. III din legea 169/1997.
Pentru a completa titlul cu suprafata lipsa, acea suprafata trebuia solicitata tot in baza unei legi a fondului funciar (ultima a fost legea 247/2005, cu termen limita de depunere a cererilor 30.11.2005). Chiar daca veti introduce o actiune in corectarea/modificarea titlului de proprietate in instanta, nu cred ca va fi admisa pentru ca nu este vorba de o eroare materiala la scrierea titlului, ci de revendicarea unei suprafete noi, pentru care trebuia urmata procedura prevazuta de legea speciala (revendicare in termen).
Va multumesc pt raspunsuri, uitati ce zice o colega:
Cu tot respectul, dar nulitatea relativa a unui titlu de proprietate emis in baza legilor fondului funciar poate fi invocata in termen de 3 ani de la data emiterii titlului. Nulitatea absoluta poate fi invocata oricand, insa acest motiv nu se inscrie intre cele enumerate de art. III din legea 169/1997.
Pentru a completa titlul cu suprafata lipsa, acea suprafata trebuia solicitata tot in baza unei legi a fondului funciar (ultima a fost legea 247/2005, cu termen limita de depunere a cererilor 30.11.2005). Chiar daca veti introduce o actiune in corectarea/modificarea titlului de proprietate in instanta, nu cred ca va fi admisa pentru ca nu este vorba de o eroare materiala la scrierea titlului, ci de revendicarea unei suprafete noi, pentru care trebuia urmata procedura prevazuta de legea speciala (revendicare in termen).