Intermedieri in comertul cu ridicata include si cumpararea, apoi revanzarea produselor sau doar punerea in legatura a cumparatorului cu vanzatorul?
Exemplu: Eu cumpar de la o firma producatoare scaune, pe care apoi le vand direct unui cumparator. Poate fi aceasta operatiune incadarata la intermediere in comertul cu ridicata ?
Da, de acord cu dumneavoastra. Insa pt a fi autorizat sa desfasor activitati conform cod CAEN comertu cu ridicata material lemnos, cei de la Directia Silvica mi-au spus ca am nevoie de un depozit, unde sa am punct de lucru si cel putin un angajat cu studii in domeniu silvic. #-o. Pt intermedieri nu am nevoie de nimic.
De aceea vroiam sa stiu, dpdv comercial, cum se defineste intermedierea.
In explicatiile codului CAEN intermedierea este definita ca reprezentand:
- activitatile intermediarilor, brokerilor de bunuri de consum si ale tuturor celorlalti comercianti cu ridicata care fac comert in numele sau pe contul altora
- activitati ale celor implicati in stabilirea contractelor dintre vanzatori si cumparatorisau care preiau tranzactii comerciale in numele unui patron, inclusiv pe internet.
Se includ in aceasta categorie si activitatile caselor de licitatie pentru comertul cu ridicata, inclusiv licitatii pe internet.
Cred in continuare ca trebuie sa autorizati comertul cu ridicata. Referitor la solicitarea de a angaja o persoana cereti temeiul legal in baza caruia va conditioneaza autorizarea depozitului.
Vanzare directa
M3gara
Buna ziua,
Mi-am deschis o firma cu caen - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare prin care ... (vezi toată discuția)