avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Clasicul: PFA sau Microintreprindere?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Clasicul: PFA sau Microintreprindere?

Buna ziua tuturor,

Sunt in situatia de a semna un contract de prestari servicii cu o firma de traduceri din SUA.
Eu voi actiona ca om de vanzari pentru ei, incercand sa le gasesc clienti prin intermediul Internet/telefon.

1. Ce parere aveti: PFA sau SRL? Nu am mai avut decat calitatea de angajat (al altor firme) pana acum.
(inteleg ca pe microintreprindere as ramane cu suma cea mai mare posibila disponibila, dupa achitarea taxelor)

2. Ce cod CAEN sa aleg?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:17, 5 Decembrie 2015
(1) In afara de cei 3% impozit, o microintreprindere trebuie sa plateasca si impozitul pe dividende (acum este 16% iar de la 01/01/2016, 5%) dupa aprobarea bilantului contabil anual sau odata cu aceasta.

(2) Cred ca puteti alege un cod C.A.E.N. din aceasta clasa:
461 Activitaţi de intermediere în comerţul cu ridicata
Această grupă include:
-activităţile intermediarilor, broker-ilor de bunuri de consum şi ale tuturor celorlalţi comercianţi cu ridicata care fac comerţ în numele sau pe contul altora
-activităţi ale celor implicaţi în stabilirea contactelor dintre vânzători şi cumpărători sau care preiau tranzacţii comerciale în numele unui patron, inclusiv pe Internet.
Această grupă include de asemenea:
-activităţi ale caselor de licitaţie pentru comerţul cu ridicata, inclusiv licitaţii pe Internet

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermedieri in comertul cu ridicata Marius20100 Marius20100 Intermedieri in comertul cu ridicata include si cumpararea, apoi revanzarea produselor sau doar punerea in legatura a cumparatorului cu vanzatorul? Exemplu: ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, as dori sa stiu daca la un pfa care are 2 coduri ... mylka13 mylka13 Bună ziua, As dori sa stiu daca la un PFA care are 2 coduri CAEN și anume (9602 coafura și alte activități de infrum si 4791 comerț cu amănuntul prin ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare aparatura cosmetica WEO WEO De ce cod CAEN este nevoie pentru a vinde catre persoane juridice sau PFA aparatura cosmetica (provenita din achizitie intracomunitara sau import sau furnizor ... (vezi toată discuția)