avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COMPETENTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COMPETENTA

Incheierea prin care se declina competenta de catre judecatorie catre tribunal intr-un dosar privind o somatie de plata pe OG5/2001, poate fi atacata dupa ultimele modificari? si este admisibila aceasta cerere formulata in baza OG5/2001 la tribunal?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gritosu , utilizator 00:22, 31 Martie 2011
Este vorba despre o contestatie la executare ?
Nu , este vorba despre o cerere in baza OG 5/2001 de emitere a unei somatii de plata, in care s-a invocat de catre debitoare exceptia lipsei de competenta a judecatoriei, avand in vedere ca partile avusesera incheiat un contract de achizitii publice. Cu toate ca facturile restante privesc servicii prestate dupa expirarea contractului, instanta a admis exceptia si a declinat competenta. Se poate ataca aceasta hotarare a instantei? Si daca dosarul este mutat la tribunal, este admisibila cererea de emitere a somatiei de plata ?
Eu te sfatuiesc sa renunt la somatie de plata si sa va duci la o cererea de fond. Pentru ca fiind o executie de lucrarile sau prestarea servicii e putin probabil sa se duca mai departe cererea, cu independenta foro abilitat pentru a se discuta. Cu tot ca e mai scumpa.
Multumesc pt sfat dar din fericire am castigat la tribunal, s-a admis cererea de emitere a somatiei de plata pe intreaga suma. Sa vedem ce facem cu cererea in anulare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta cand debitor este o primarie anouk ++ anouk ++ Buna ziua. Am depus o actiune la judecatorie in temeiul OG5/2001 , debitor find o primarie cu care am avut un contract de executie a unor lucrari si care acum ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei de competenta gritosu gritosu Daca exista un contract incheiat prin procedura OUG34/2006 (achizitii publice), si s-a depus la judecatorie o cerere de chemare in judecata in baza OG5/2001, ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme ! stelutaalistar stelutaalistar As aprecia cateva opinii in ceea ce priveste urmatorul aspect : mi s-a admis cererea avand ca obiect SOMATIE DE PLATA pentru o creanta certa , lichida ... (vezi toată discuția)