avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... conditii pentru schimbarea sediului cabinetului ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

conditii pentru schimbarea sediului cabinetului individual

Care sunt condiţiile pentru schimbarea sediului cabinetului individual de avocatura??
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:54, 24 Aprilie 2008
Trebuie anuntat la Barou, care pe baza cererii, emite o decizie de schimbare a sediului. S-ar putea sa trebuiasca de platit o taxa.
bogdanv81 a scris:

Care sunt condiţiile pentru schimbarea sediului cabinetului individual de avocatura??

Te adresezi cu o cerere baroului la care anexezi actele pt. noul sediu: contract de comodat, inchiriere, etc.
La noi nu se plateste taxa decat la deschiderea de sediu secundar.
avTodincaVeronica a scris:

Trebuie anuntat la Barou, care pe baza cererii, emite o decizie de schimbare a sediului. S-ar putea sa trebuiasca de platit o taxa.

am nevoie de acord din partea asoc de proprietari ;i din partea proprietarului daca am contract de inchiriere??
Daca exista contract de inchiriere intre cabinetul avocatial si proprietar, este suficient pentru dovada sediului.
Nu este necesar acordul asociaţiei de proprietari cu privire la desfăşurarea activităţii de avocatură. Este suficient contractul de comodat sau de închiriere încheiat cu proprietarul. De asemenea, depinde de la barou la barou, dacă se percepe o taxă, deoarece eu, când mi-am schimbat sediul, am achitat în 2005 suma de 1300 RON. Acum taxele în Baroul nostru sunt actualizate în Eur, şi nu sunt prea mici.....
La Barou nu interesează acordul vecinilor sau acordul asociaţiei de proprietari şi noi, avocaţii, nu suntem obligaţi la obţinerea acestora, ca în cazul înfiinţării unei societăţi comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gazduire sediu social - birou avocat viorel_dn viorel_dn Buna ziua, Avand in vedere ca societatea la care lucrez isi va muta sediu social (fara activitate) intr-un birou de avocatura , in baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara ptr.deschidere sediu secundar -cab.avocat anto22 anto22 Va rog mult de tot sa-mi spuneti (cat de repede posibil ) care este sanctiunea disciplinara aplicata de BAROU unui cabinet de avocatura care a deschis un ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu societate prin stabilirea temporara in cadrul unui cabinet de avocat Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu o informatie, daca se doreste stabilirea temporara a sediului unui s.r.l. la un cabinet de avocat, pe langa ... (vezi toată discuția)