avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrare asociati noi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrare asociati noi

Buna Ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: exista un SRL cu doi asociati si care momentan nu desfasoara activitate. Unul dintre asociati vrea sa renunte la drepturile cuvenite, iar celalalt sa adauge inca 2 asociati cu drepturi egale. Deci SRL va fi compus din 3 asociati (unul existent si inca 2 asociati noi). In plus, se doreste inceperea activitatii. CARE SUNT PASII DE URMAT PENTRU A FI INREGISTRATI CEI 3 asociati si pentru a incepe activitatea???
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 19:16, 16 Aprilie 2008
Trebuie sa incheiati un contract de cesiune de parti sociale si o hotarare AGA, care urmeaza depuse impreuna cu o cerere de mentiuni la ORC.
de acord cu avluci, dar as mai completa:
- Hot AGA trebuie sa mai cuprinda:
1. aprobarea retragerii din societate a asociatului
2. aprobarea intrarii in s.c. a noilor asociati cu mentiunea aportului fiecaruia la capitalul social (daca este cazul)
3. daca nu s-a facut actualizarea odificarii CAEN, faceti si aceasta mentiune (nu se plateste la Oficiul registrului Comertului)
4. faceti apoi act constitutiv actualizat in urma acestei Hot.
Multumesc pentru raspunsuri! MAI AM NEVOIE DE CEVA..........:D puteti sa-mi dati un link cu formularele necesare pentru aceste operatii??
Buna ziua,
am si eu o intrebare : Sunt asociata la o firma din 2005, intre timp m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie. Trebuie sa schimb acest lucru in actele firma?(ca tot fac recodificarea).
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Recodificare la declararea pct de lucru !? adina m adina m Daca fac declararea punctului de lucru la ORC trebuie sa fac si recodificarea odata cu aceasta mentiune ? După ce am mentiunea si incheierea de la ORC declar ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Numire administrator la registrul comertului luiza2023 luiza2023 AS DORI SA STIU CE DOCUMENTE SUNT NECESARE PENTRU NUMIREA UNUI ADMINISTRATOR LA REGISTRUL COMERTULUI. FIRMA RESPECTIVA NU ARE UN ADMINISTRATOR DESEMNAT SI AR ... (vezi toată discuția)