avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii neplatite

Stimate Doamne/Stimati Domni
Eu si colegii mei suntem in urmatoarea situatie: firma la care suntem angajati nu ne-a mai platit salariile din luna august 2010. In luna noiembrie 2010 firma a fost preluata de catre un alt investitor (patron). Nici acest nou patron nu si-a achitat obligatiile salariale fata de angajati si ne-a spus ca se vor esalona platile doar de la momentul de la care el a cumparat firma adica 1 noiembrie 2010. Am inteles, de pe acest forum ca se poate incepe o actiune judecatoreasca. Intrebarea mea e urmatoarea: este legal ca noul patron sa plateasca salariile restante doar de la momentul 1 noiembrie 2010 sau trebuie sa plateasca toate restantele? Mentionez ca s-au facut 2 sesizari la ITM si in raspunsul la cea de a doua ni se recomanda sa ne adresam instantei.
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 20:41, 26 Ianuarie 2011
Legea 67 din 22 martie 2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora, va protejeaza interesele. Instanta este cea care poate obliga angajatorul sa-si respecte obligatiile.
Trebuie sa se plateasca toate restantele salariale. Cand se preia o firma se preiau atat creantele (activul) si datoriile ( pasivul).
Cea csare va datoreaza plata salariilor este firma si nu patronul/administratorul, sau alta persoana cu putere de decizie.
Puteti: 1. fie sa actionati in judecata fiecare separat pentru salariile pe care ar fi trebuit sa le incasati;
2. fie sa formulati o cerere de deschidere a procedurii insolventei (adica faliment) daca aveti de incasat cel putin contravaloarea a 6 salarii medii pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi este refuzat concediul de odihna Jonjonica Jonjonica Buna ziua stimati avocati. Intrebare: - Cum pot sa oblig patronul sa imi aprobe CO de munca ? Trebuie sa imi dea o adeverinta in care sa explice in detaliu ... (vezi toată discuția)
Recuperare salar tehnician tehnician Buna seara, Am fost angajatul unei firme pana la data de 01.10.2012, firma a intrat in insolventa la data de 26.09.2012. Mi-am dat demisia cu lichidare la zi. ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment sau insolventa. recuperare drepturi salarii neplatite. ContSters241026 ContSters241026 Ma confrunt cu urmatoarea situatie In anul 2012 am dat in judecata fostul angajator pentru neplata salariilor,concediilor e.t.c. Primul termen a fost in ... (vezi toată discuția)