avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in faliment sau insolventa. Recuperare drepturi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in faliment sau insolventa. Recuperare drepturi salarii neplatite.

Ma confrunt cu urmatoarea situatie In anul 2012 am dat in judecata fostul angajator pentru neplata salariilor,concediilor e.t.c. Primul termen a fost in decembrie 2013. Mai nou am aflat ca fostul administrator cat si fosti actionari sau retras definitiv din acesta firma. Au schimbat administratorul cat si sediul firmei. . La inceputul acestui an 2013, am dus instantei, datele de la Registrul Comertului cu toate schimarile la care am facut referire,Sediu nou,Administrator nou.
Mai nou am aflat ca vor sa bage firma in insolventa sau in faliment,nu stiu exact
Intrebarea este ? Mai pot recupera salariile din anul 2011 daca firma este in faliment ? Sau daca firma este in insolventa ?
Din spatele acestor inginerii tot fostul patron conduce...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 12 Ianuarie 2014
Art.161 C.mun. prevede ca „salariile se platesc inaintea oricarei alte obligatii a angajatorilor".

In prezent, legislatia noastra contine reglementari legale in materia protectiei creantelor salariale in cazul insolventei angajatorului. Se are in vedere plasarea privilegiata a creantelor salariale in cadrul ordinii de prioritati pentru plata creditorilor cat si acoperirea creantelor salariale din Fondul de garantare a creantelor salariale.
Dar in cazul falimentului ? Mai ales ca sau schimbat administratorii cat si sediul
Exista posibilitatea sa se recupereze creantele salariale si in cazul falimentului. Totul depinde de valoarea activului angajatorului intrat in faliment.
De la fostii colegi am aflat ca nu ar mai avea nimic si ca sunt plin de datorii si fata de alte firme la care au de platit produse neachitate.Aici este vorba de un fost restaurant care inchiria spatiile anumitor cladiri
In acest caz, va fi greu de recuperat aceste drepturi salariale restante.

Alte discuții în legătură

Consecintele falimentului djohn75 djohn75 As avea si eu nevoie de putin ajutor. In 2007 am infiintat cu un alt prieten o societate comerciala (SRL) care a functionat cam pana in decembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii administratorului aka.fg aka.fg Buna seara,va rog frumos un raspuns la o intrebare: in cazul unui SRL( care in aceasta situatie este cu administrator unic), in cazul in care firma pierzand un ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator retras mugy mugy momentan sunt administrator la un srl. Societatea nu are credite luate de la banci dar se doreste contractarea unui leasing auto. Intrebarea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)